A mellplasztika előnyei és hátrányai

A mellplasztika előnyei és hátrányai

Címlap / Életmód / Egészség / A mellplasztika előnyei és hátrányai

Ha most végeznénk egy gyors felmérést a nők körében, hogy gondolkoztak-e már azon, hogy mellplasztikának vessék alá magukat, minden bizonnyal sok igenlő válasz érkezne. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy kicsit segítünk a döntésben, és ebben a cikkben összeszedjük a mellplasztika előnyeit, és hátrányait, azaz azokaz a dolgokat, amik a beavatkozás mellett, illetve ellene szólnak. (x)

A mellplasztikáról általánosságban

Bár sokan csak a feltűnően nagy, műmellekre tudnak gondolni, ha mellplasztikáról esik szó, és élből elítélik az egészet, egyre többen vannak abban a táborban is, akik ennél szélesebb látókörrel rendelkeznek. Napjainkban a mellplasztikai beavatkozások egyáltalán nem keltenek mű hatást, ha megfelelően vannak elvégezve.

Dr. Tóth András, az egyik legjobb budapesti plasztikai sebész beszélt arról, hogy a legtöbb nő azért keresi fel, mert elégedetlen kis melleivel, úgy érzi nincsenek nőies vonalai, de vannak olyanok is, akinek a túl nagy melleik okoznak gondot a mindennapokban, valamint gyakran fordulnak meg nála friss édesanyák, akiknek a szoptatás miatt nagyon megereszkedett a mellük. Ők mind természetes hatású megoldást keresnek. Azonban kár mellnagyobbításról, akár mellfelvarrásról, akár mellkisebbítésről beszélünk, lehetnek nemcsak előnyei, hanem hátrányai is a beavatkozásoknak. Mik? Mutatjuk!

A mellplasztika előnyei

  • Az önbizalom megerősödése, visszanyerése: ha tetszik, ha nem, a nőiességhez már évszázadok óta a kerek formák tartoznak. Amennyiben valaki laposabb adottságokkal rendelkezik a genetikája miatt, könnyen élheti meg a helyzetet önbizalomhiánnyal. Modern korukban egyre több problémára lehet megoldást találni a tudomány folyamatos fejlődésének köszönhetően, aminek egyik vívmánya a modern mellplasztikai beavatkozás is. Számtalan nő önbizalmát adta már vissza a modern plasztikai sebészet.
  • Egyedi megoldások: a legtöbb plasztikai sebész egyedi megoldásokkal, méretekkel várja a pácienseket. Dr. Tóth András rendelőjében már a virtuális valóság alapú 4D plasztikai tervező program is elérhető, ami azt jelenti, hogy már a beavatkozás előtt láthatóvá válik a mellplasztika eredménye virtuálisan. Így könnyű kételyeket eloszlatni, valamint döntést hozni a megfelelő méret, forma szempontjából.
  • A modern plasztikai beavatkozások biztonságosak: nem kell aggódnia az implantátumok szövődményei miatt, ugyanis a modern eljárások egyre kevesebb kockázatot hordoznak magukban. Az évenkénti ellenőrzéseken pedig minden apró elmozdulás jól látszik, így még az elején lehet kezelni a problémákat.

A mellplasztika hátrányai

  • A mellplasztikai műtét, műtét: magában hordozza a műtét minden kellemetlen velejáróját, például a felépülési időt. Szükséges szabadságot kivenni, pihenni, ugyanis idő, mire beáll a munkaképes állapot a műtétet követően. Mint minden orvosi eljárásnál, mindig van esély szövődmények kialakulására, például érzékelés elvesztése, asszimetria. Azonban egyre kevésbé jellemzőek ezek az esetek a modern orvostudomány fejlődésének köszönhetően.
  • Nem megfelelő mellimplantátum: az egyik lehetséges komplikáció a rossz méretű vagy típusú implantátum kiválasztása, ami a 4D-s plasztikai tervező programnak köszönhetően elkerülhető.
  • Bonyolult mammográfiák: az implantátumok megnehezíthetik a tiszta mammográfiát. Ez a nehézség azt jelenti, hogy könnyebben elmulasztják a mellrákot. Ettől nem lesz nagyobb a valószínűsége annak, hogy megkapja. Csak nehezebb látni, amikor ott van. Viszont a rendszeres plasztikai ellenőrzések miatt gyakrabban fordulnak meg az emberek orvosi rendelőben.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!