A legszebb élénk színű rúzsok: ezek most a legtrendibb árnyalatok

A legszebb élénk színű rúzsok: ezek most a legtrendibb árnyalatok

Címlap / Stílus / Arc / A legszebb élénk színű rúzsok: ezek most a legtrendibb árnyalatok

Nyáron mindig az élénkebb színű rúzsok kerülnek előtérbe, most pedig van néhány igazi újdonság is terítéken: úgy tűnik, véget ér a matt rúzsok egyeduralma, és a ’90-es évekből is van egy nagy visszatérő.

Minden a narancsról szól

A kilencvenes évek egyik slágerszíne, ami aztán sokáig száműzöttnek számított, most ismét visszatér: rúzsok terén ezen a nyáron mindent a narancs ural, és egy visszafogott, natúr sminknek tényleg semmi máshoz nem fogható vibrálást tud adni, de érdemes kísérletezni vele, és megtalálni a bőrödhöz illő árnyalatot.

 

Merész ragyogás

Aki tudja viselni, az bátran választhatja az egészen konkrétan narancs színű, neonosan csillogó rúzsokat is, amelyek trópusi tengerpartok hangulatát idézik meg.

Ezzel a rúzzsal érdemes a smink többi részét visszafogottan kezelni, a highlightert viszont használd bátran, hogy az arcod többi része se tűnjön fakónak, élettelennek a vibráló rúzshoz képest.

 

Ombre ajkak

A természetesebb színárnyalatok, mint például ez a roppanós cseresznye-szín most egyedi technikával kerülnek az ajkakra: a legújabb trend szerint az ujjaidat érdemes használni, és míg az ajkak közepére kicsit több szín kerül, addig a szélekre már csak finoman felütögeted a rúzst, így természetes, elhalványuló hatást érsz el, ami egyenesen szembe megy az eddigi, szigorúan körbekontúrozott, éles vonalú ajkak trendjével.

 

Még mindig hódít a fukszia

A melegebb évszakok egyik kedvenc árnyalata a fukszia, ami ezúttal sem maradhat ki a szezon kedvenc színei közül.

Érdemes ezzel is játszani egy kicsit, és kipróbálni, hogyan mutat, ha szinte semleges, natúr sminkkel használod, és a fentebb leírt ombre technikával viszed fel az ajkaidra.

Az élénk, üde szín, ha egyébként nem erős sminkkel használod, évekkel fiatalabbnak mutathat.

 

Fényes pink

A pink vagy fukszia árnyalatok természetesen nem csak natúr sminkkel és matt kivitelben népszerűek, de a csillogó árnyalatokhoz szinte futurisztikus felület és klasszikus, nyolcvanas éveket idéző cicaszem illik.

A fehér szemceruza még drámaibbá teszi a tekintetet, így ez a smink teljesen felrúgja a vagy-vagy szabályt az erősre sminkelt szem vagy száj tekintetében.

 

Metálos csillogás

Az elmúlt években szinte kizárólagos hatalomra tettek szert a mattra száradó rúzsok és szájfények, úgy tűnik azonban, hogy ennek vége: még csak nem is a ragyogó, magas fényű szájfények térnek most vissza, hanem a szinte holografikus hatást keltő, irizáló árnyalatok.

Érdemes az alapszínt az ajkak teljes felületére felvinni, majd a csillogó szájfényből csak a felső és alsó ajkak közepére tenni, így sokkal teltebb és elegánsabb hatást érhetsz el velük.

 

Elmaszatolt bordó

A sötétebb rúzsokat idén a legnagyobb divatbemutatókon már nem tökéletesre kontúrozott ajkakra vitték fel, itt is használták a kissé elmaszatoló, átmenetes technikát, ami egy sokkal vadabb, rockosabb végeredményt ad.

Egy szájceruzával persze ilyen erős színnél továbbra is érdemes körberajzolni az ajkakat, de a vonalon belül nyugodtan dolgozd el ecsettel vagy az ujjaiddal a színeket.

Így lesz a végeredmény vagány, rebellis, mégis letisztult.

 

A piros is narancsba hajlik

A klasszikus piros rúzs természetesen egyetlen szezonból sem maradhat ki, ezen a tavaszon és nyáron azonban ez is narancsba hajlik, ami elsősorban azoknak kedvez, akiknek kicsit sápadtabb a bőre, de mindenki meg tudja magának találni a megfelelő árnyalatot a naranccsal melegebbé tett pirosak között.

A legfrissebb divat szerint a klasszikus, vastag tusvonal mellett éppen csak egy kis púder és halvány pirosító kell a karakteres rúzs mellé.

 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!