A külföldi munkavállalás 4 előnye

A külföldi munkavállalás 4 előnye

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A külföldi munkavállalás 4 előnye

Manapság már nagyon sokan próbálnak szerencsét külföldön. Szinte természetes, hogy az egyetemi tanulmányok után – vagy sok esetben már közben is – elvándorolnak a fiatalok. És nem csak fiatalok. Van, aki tapasztalatot szeretne szerezni „Mikor, ha nem most?” alapon és van, aki a jobb megélhetés reményében költözik egy idegen országba. Bármi is legyen az ok, számos előnnyel járhat együtt az, ha külföldön vállalunk munkát. Balogh Gábort, a Covebo munkaközvetítő Team Managerét kérdeztük arról, mik a legfőbb előnyei a külföldi munkavállalásnak. (x)

1. Nyelvtudás

„Az egyik nagy kincs, amit a külföldi munkavállalás nyújthat, az idegen nyelv elsajátítása. Ha nyitott vagy az ország nyelvére, és szabadidődben autodidakta is tanulod, akkor ez a tanulás és a téged körülvevő anyanyelvűek együttesen magas szintű nyelvtudással fognak megajándékozni akár már pár hónap alatt is. Ezt a tudást pedig a későbbiekben életed különböző területein biztosan kamatoztathatod.”

2. Személyiségfejlődés, magabiztosság

Külföldre költözni senkinek sem könnyű, legalábbis az elején. Beilleszkedni egy teljesen idegen országba nagyon kívül esik bárki komfortzónáján.

„Pontosan emiatt hatalmas személyiségfejlődéssel járhat együtt” – folytatja a Team Manager. – „Aki megtanul magától boldogulni egy idegen országban, – legyen az akár alapból egy határozatlanabb, bizonytalanabb személyiség – az a későbbiekben talpraesett és magabiztos személyiséggé válhat.”

3. Magasabb fizu

Nem titok, hogy nagyon sok ember csupán a jobb megélhetés reményében hagyja el az országot. Persze külföldön is lehet olyan munkát találni, amiből nehéz megélni, de a legtöbb esetben – a jobb gazdasági helyzetnek köszönhetően – el is tudnak helyezkedni az itthonihoz képest sokkal jobban fizető állásokban.

4. Új kultúra és nemzetközi kapcsolatok

„Rengeteget lehet tanulni más kultúrákból, legtöbbször előnyünkre” – teszi hozzá Balogh Gábor. – „A más típusú gondolkodásmóddal és kultúrával rendelkező emberek megismerése elősegíti a nyitottabb hozzáállást és gondolkodást, valamint a rugalmasságunkat is. Újonnan szerzett kapcsolataink pedig igen értékesek lehetnek a későbbiekben.”

+ Fontos a biztonság

„Az előnyök mellett fontos azonban, hogy óvatosak legyünk” – hívja fel a figyelmet a Covebo Team Managere. – „Még a költözés előtt biztosra kell mennünk, hogy van szálláshelyünk és hogy a munkaszerződés is megvan. Tudnunk kell, milyen iratokra lesz szükségünk és hogy mire számítsunk az adott országban. Ha a Covebo külföldi munkaközvetítőre bízza valaki magát, biztos lehet benne, hogy minden gördülékenyen fog menni és nem éri meglepetés.”

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!