A báránybelsőségek megfőzéséből és ledarálásából készíthető a bárányfasírt, amelyet tölthetünk főttojással vagy főtt zöldségekkel is.
Hozzávalók:
– friss báránybelsőségek (lép,vese,máj,szív)
– bárány hashártya
– 2 hagyma
– 10 szál zöld hagyma
– 5 szál zöld fokhagyma
– 2 csokor zöldpetrezselyem
– 1 csokor kapor
– 6-7 tojás
– 3 dkg vaj
– só
– bors
– fehér kenyér belseje vízbe áztatva
Elkészítése:
1. Mossuk meg alaposan a belsőségeket, majd vágjuk kisebb darabokra és sós forralt vízben főzzük meg.
2. Amikor a belsőségek megfőttek, hagyjuk kihűlni, és daráljuk finomra húsdarálóval.
3. Fonnyasszuk meg kevés olajon a hagymát és a fokhagymát, valamint főzzük meg a tojást. Eközben áztassuk a hártyát meleg vízbe és tisztítsuk le a vértől.
4. Keverjük a belsőségekhez a hagymát, az apróra vágott zöldeket, a beáztatott fehér kenyeret. 3 tojást vágjunk apróra és keverjük a húshoz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5. Kenjünk ki egy sültes serpenyőt vajjal, helyezzük bele a hártyát, majd öntsük a közepére a keveréket, majd helyezzük el a közepén hosszában a maradék 4 főttojást és fedjük be a keverékkel. A hashártyával szorosan fedjük le.
6. Süssük kb. 30-35 percig 200C-on, majd sülés után hagyjuk állni 30 percig. Forrón vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Tipp: aki nem szereti a bárányhús jellegzetes ízét, meglocsolhatja citromlével.
Tipp: ha nem áll rendelkezésünkre hártya, sütőfóliába is tekerhetjük a keveréket. Sütés után távolítsuk el.
Jó étvágyat kívánunk!