Ananászos sonka

Ananászos sonka

Címlap / Életmód / Receptek / Ananászos sonka

A klasszikus sült sonka csodálatos ízt kap a barna cukros ananász máztól. Ideális főétel Húsvétra vagy bármely ünnepre, ellenállhatatlan ízzel!

Hozzávalók

– 4-5 kg nyers sertés sonka (csontos)
– 1 marék szegfűszeg (egész darabokban)
– 50 dkg ananász gyűrű (kompótban)
– 10 dkg barna cukor
– 250 ml citromos víz (limonádé cukor nélkül)
– 10 dkg koktél-cseresznye (szirupban eltett cseresznye)

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.

2. Helyezzük a sonkát egy tepsibe, vágjuk rácsosra a sonka bőrét, tűzdeljük meg a szegfűszeggel a bőr alatt. Az ananászkompót levét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Öntsük a  keveréket a sonkára. Rendezzük az ananászgyűrűket a sonkára. Minden ananászgyűrű középpontjára fogpiszkálóval szúrjunk egy-egy cseresznyét.

3. Süssük 4-5 órán keresztül, fedetlenül. Locsoljuk gyakran citromleves-ananászos sziruppal. Tálalás előtt vegyük ki a fogpiszkálókat és az egész darab szegfűszegeket. Ez a sonka nemcsak dekoratív, de nagyon finom is! Köretként fogyaszthatjuk bármilyen féle képpen elkészített burgonyával, friss tavaszi salátával vagy főttojással.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!