Fantasztikus képeket készít egy magyar lány! Ismerd meg Mandy Candyt

Fantasztikus képeket készít egy magyar lány! Ismerd meg Mandy Candyt

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Fantasztikus képeket készít egy magyar lány! Ismerd meg Mandy Candyt

Álomszép színkavalkádok, tökéletesen élethű formák, és megelevenedett érzelmek – ez jutott eszünkbe, amikor a Facebookot böngészve rábukkantunk az AndreArt Mandy elnevezésű oldalra. Egy fiatal magyar tehetség, Mandy Candy papírlapok, ceruzák, festékek és végtelen képzelőerő segítségével olyan képeket alkot, amelyek hangulata azonnal magával ragad. Egy interjúban most elárulta, miért kezdett el rajzolni, és mi a trükkje ezeknek a meseszép alkotásoknak!

Mikor kezdődött a rajz iránti szereteted?

Amióta az eszemet tudom, imádok rajzolni. Már gyermekkoromban is csak a rajzolás kötött le, később pedig a művészet szerelmese lettem. Komolyabb szinten ezzel a középiskolás éveim vége felé kezdtem el foglalkozni, addigra viszont a rajzolás mellett már festettem is. Egy nap ráébredtem, hogy ez már nem csak egy egyszerű hobbi számomra. Ez volt az a pont, amitől kezdve teljesen új irányt vett az életem.

Hogyan tudtad fejleszteni a tehetséged? Vannak esetleg sajátos módszereid, amikből mások is tanulhatnak?

Eleinte interneten talált képekről másoltam portrékat, tárgyakat és mindent, ami megtetszett. Aztán pár éve eljutottam arra a pontra, hogy már nem szeretnék másolni, sokkal inkább a saját fejemből rajzolnék és festenék. Azért persze még ma is előfordul néha, hogy ha egy kép nagyon megtetszik, akkor megpróbálkozom vele. Annyi trükköm van csak, hogy ha egy rajzzal vagy festménnyel elkészülök, akkor a tükörben szoktam megnézni az arányokat. Nagyon jó módszer!

Miből szoktál ihletet meríteni? Hogyan döntöd el, hogy épp miről rajzolsz?

Mindig azt rajzolom, amit szeretek. Ez bármi lehet, például egy eper is, de a szem az abszolút kedvenc témám. A festményeimbe szeretném „belefesteni” az érzelmeimet. Emiatt a portrékat próbálom inkább fejből, érzelmek alapján lefesteni. Többnyire a pillanatnyi érzéseim döntenek arról, hogy mit alkossak.

Nézd meg Mandy Candy csodás munkáit!
Galéria / Nézd meg Mandy Candy csodás munkáit!

Színes ceruzával és festékkel készült képeid is vannak. Melyik technika áll hozzád közelebb?

Úgy érzem, a festés közelebb áll hozzám. Imádom a színeket kikeverni, és nézni, ahogy a festék lassan lefolyik a papíron. Imádom, hogy mindent úgy alakíthatok, ahogy nekem tetszik. Egyébként a festékek közül is többfélét használok: például akrilt, olajt, és akvarellt. Utóbbi a legnagyobb kedvencem, és úgy érzem, az is marad. Így az ecsettel is könnyed mozdulatokkal lehet bánni.

Ha kezedbe akad egy régebbi rajzod vagy festményed, hogyan vélekedsz róla? Észreveszed a változást például egy mostani képedhez képest?

Persze, hogy észreveszem! Olyankor rögtön megfordul a fejemben: „Úr… Isten…”. Nem szeretem a régi képeimet nézegetni, mert nem tetszenek. De igazából az újakat sem nézegetem. Többnyire elrejtem őket a mappáimba. Jól esik kifesteni magamból az érzéseimet és a hangulatomat, de csak ritkán fordul elő, hogy vissza is nézem őket.

Van olyan képed, ami kifejezetten közel áll a szívedhez? Melyik a kedvenc képed?

Igen. Van egy különleges portré (balra), amin nagyon szerettem dolgozni. Már csak azért is, mert nincs több hasonló alkotásom. Még nyáron festettem, a fűben ülve. Az, hogy egyébként mennyi időt töltök egy rajz vagy festmény elkészítésével, nagyon változó, mert ha belekezdek egy képbe, nem fejezem be, hanem nekiállok egy másiknak. Az idő többnyire az eszközöktől függ; egy rajzot több időbe telik elkészíteni, mint egy festményt.

Több, mint 26.000 lájkolód van a Facebookon. Milyen érzés volt átlépni ezt a bűvös számot?

Nagyon jó érzés volt! Számomra sokat jelent, és hihetetlen, hogy idáig eljutottam saját magamtól, különösen úgy, hogy sosem hirdettem az oldalamat, és a jövőben sem szeretném. Ha az embereknek tetszenek a képeim, esetleg ihletet is kapnak, annak mindig nagyon örülök. De azt le kell szögeznem, hogy saját magamnak alkotok, és nem másoknak.

Ha valaki első látásra beleszeret a képeidbe, van lehetősége esetleg megvásárolni?

Van lehetőség festmények, továbbá nyomatok vásárlására is. Viszont kérésre nem nagyon tudok rajzokat, festményeket vállalni. Az időm sajnos ritkán engedi, mert egyetemre járok, és elég sok a tanulnivalóm, pláne a vizsgaidőszakban.

Vannak már esetleg terveid a jövőre nézve?

Mindenképpen a művészettel szeretnék foglalkozni a jövőben. Még az is lehet, hogy megpróbálkozom a művészeti egyetemmel. Hiszen nincs is annál nagyobb álmom, mint festeni, festeni, festeni…

Ha szívesen megnéznéd Mandy Candy további képeit, keress rá Facebookon az AndreArt Mandy oldalra, vagy Instragramon a @ydnacydnam profilra.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!