Tökéletes választás egy jó kis reggelihez vagy vacsorához ez a remekbe szabott tökmagolajos túrókrém.
A tökmagolajat a héj nélküli olajtök magjából hidegen sajtolással készítik. Az olaj készítésénél így a termék magas vitamin és ásványi anyag tartalma megmarad.
A tökmagolaj nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így kiválóan véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A tökmagolaj segíthet a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott problémák enyhítésében.
E-vitamin tartalma a bőr egészségének megőrzésében, és a gyulladt, sérült bőr gyógyításában lehet segítségünkre.
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány túró
- 1 kis dobozos 12%-os tejföl
- só
- bors
- szárított petrezselyem
- szárított metélőhagyma
- őrölt kömény
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 2 evőkanál pirított tökmag
Elkészítés:
A túrót simára keverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a sót, 1-2 tekerésnyi borssal, majd petrezselyemmel, metélőhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük.
A tökmagolajat is belekeverjük.
Egy tányérkára szív alakú süti szaggató formát helyezünk, s belekanalazzuk a tökmagolajos túrós masszát.
Félórára fagyasztóba tesszük, majd kivéve rukkolával és paradicsomkarikákkal díszítjük.
A mag nélküli tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és csinosan a tökmagolajos túrókrémre szórjuk.
Rozskenyérrel tálaljuk.