Finom kis bundát kapott ez a hús. Reszelt sárgarépából kapott csinos melengető öltözéket. Nem mellesleg csoda finom lett ez a csirkemell sárgarépás bundában.
A béta-karotinban gazdag sárgarépa remek immunerősítő.
Tudtad, hogy a sárgarépa a zöldségfélék többségével ellentétben főzve táplálóbb, mint nyersen? Szervezetünk a nyers sárgarépa béta-karotin tartalmának mindössze ¼-ét képes hasznosítani. Főzve ez az arány több, mint duplájára nő.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 10 dkg reszelt burgonya
- csipet ételízesítő
- 1 közepes tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- tej szükség szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a tojást és a maradék lisztet, valamint az ételízesítőt. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy megfelelő minőségű lapcsánka masszát kapjunk.
A csirkemell szeletekre rányomkodjuk ezt a bundát, és bevonatos serpenyőben kevés olajon megsütjük a húsok mindkét oldalát.
Salátával kínáljuk a sárgarépa bundás csirkemellet.