Tippek minden generációnak a fantasztikus szemekért

Tippek minden generációnak a fantasztikus szemekért

Címlap / Stílus / Arc / Tippek minden generációnak a fantasztikus szemekért

Sokan úgy tartják, hogy a szem a lélek tükre. Lelkünk legbensőbb bugyraiba is betekintést nyerhet általuk egy hozzáértő, szakavatott szempár.

Ezért különösen fontos, hogy mindig kihangsúlyozzuk a szemünket, és ezáltal még káprázatosabb hatást tudjunk elérni!

A különböző korosztályok, más-más ápolási módszereket igényelnek. A kor előrehaladtával ugyanis, változik a bőr összetétele és szerkezete, egyre szárazabb és durvább lesz, veszít a feszességéből, ami a legtöbb nőt méltán aggodalommal tölti el. Különösen igaz ez a szemekre, ugyanis köztudott, hogy minden testrészük közül, az itt található bőr a legvékonyabb és a legérzékenyebb. Ezért a szemeink mindig speciális ápolást igényelnek.

Nem mindegy, hogy milyen termékeket használunk, és mikor. Minden életszakasznak megvannak a saját alkalmazott technikái és trükkjei, hogy a szemünk még inkább üde, fiatalos és csillogó maradhasson! Utána jártunk annak, hogy vajon a különböző korosztályoknak hogyan kell helyesen és megfelelően ápolni a szemeiket!

Ha a 20-as éveidben jársz

Amennyiben még ezt a zsenge korszakodat taposod, megnyugodhatsz! Szembőröd egészsége még semmilyen komolyabb veszélynek nincs kitéve. Bár tény és való, hogy a húszas évek elején már teljesen kaialkul és beáll a bőr szerkezete, ezekben az években még bőven megteszi, ha csak a nagyon alapvető ápolási módszereket alkalmazod! Egy kis hidratáló vagy lemosó tonik, és máris sokkal üdébb, frissebb lesz a bőröd. Jó gondoskodást biztosít az is, ha különböző arclemosó tisztító kendőket használsz, amivel csak áttörlöd az arcod, az esetleges felgyülemlett por vagy zsírfoltok ellen.

A húszas években a szem legnagyobb ellensége, kizárólag az alváshiány lehet, ami elképzelhetően nyomot tud hagyni. Viszont, ez közvetlenül még nem öregíti és károsítja a bőrt, könnyen megszabadulhatsz tőle, ha odafigyelsz és betartod, a napi rendszeres minimum alvásidőt. Fontos, hogy mindig kipihent legyél, mert a közérzeted is sokkal jobb lesz általa. Viszont arra figyelni kell, hogy 25 éves kor tájékán már megjelenhetnek az első ici-pici kis ráncok, amikre már lehet venni különböző speciális krémeket, hogy megelőzd az elmélyedésüket.

Ezeknek viszont nem kell semmilyen komolyabb jelentőséget tulajdonítani, ugyanis még a gyerekeken is fellelhetők apróbb ráncok itt-ott, eredendően abból fakadólag, hogy a szem  az a terület, ahol könnyen gyűrődik a bőr. A megelőzést és a ránctalanító folyamatokat, a húszas évek végén ideális elkezdeni, így nagy mértékben javíthatsz a későbbi évek  öregedése ellen.

Ha a 30-as éveidben jársz

Az öregedés első jelei, a 30-as évek elején kopogtatnak be hozzánk először. Ekkor jelennek meg ugyanis az első komolyabb ráncok, a szem körül és alatta. A szarkalábak megjelenése is ezidőre tehető. Azt is észre fogod venni, hogy bőröd sokkal szárazabb és fakóbb, mivel jelentősen elkezd veszíteni a víztartalmából. Ennek az oka nem más, minthogy a bőrcellák termelődése sokkal lasabb fokozatra kapcsol, így nem tud kellő gyorsaságban cserélődni, és frissülni a hámszövet.

Pont ez a korosztály az, amiben különösképpen nagy hangsúlyt kell fektetni a szemápolásra. Különösen fontos, hogy kezdj el speciálisan ránctalanító krémeket használni. A legjobb viszont, ha szemránc elleni szérummal ápolod a szembőröd, mert ez fejti ki legerősebben a hatását, és tud a legméllyebbre beépülni a szövetekbe. Viszont óvakodj, a túlzott nátruimkloridtól vagy isopropyl tartalmú szerektől, ezek ugyanis, még inkább szárazzá és irritáltabbá tehetik a bőrt!

Ha a 40-es éveidben jársz

A 40-es évek, vízválasztónak bizonyul. Ugyanis ez az az időszak, amikor már erőteljesebben kijönnek a méllyebb ráncok is. Viszont eléggé megoszlik az itteni nők tábora, mivel a szerencsésebbek, és akik kellő megelőzéssel éltek az előző éveikben, azt tapasztalhatják, hogy bár már tisztán kivehető egy-két barázda, azért alapjaiban még szép, és ápolt a bőrük. Ellenben azok a nőtársaink, akik nem törődtek magukkal, és csak későn kaptak észbe, azt tapasztalhatják, hogy bizony elég erőteljesen elborította arcukat a makacs ráncosodás. Ezért fontos tehát a megelőzés, amit fiatal korban már el kell kezdeni!

A 40-es években, a bőr cellatermelése még inkább lelassul, a sejtek is sokkal lassabban osztódnak, ezért ilyenkor általános problémának számít például, a szempuffadás. Fontos tudni, hogy ezekben az években veszíti a legtöbb vizet a bőr, így azt folyamatosan pótolni kell! Tehát a középkori szemápolás legfontosabb feladata, a negyvenesknél, a hidratálás! Minden mennyiségben és bármilyen variációüban! Ajánlott ilyenkor, speciálisan a száraz, vízhiányos bőrre való krémeket és géleket alkalmazni!

Ha az 50-es éveidben jársz

Az 50-es nőknél megfigyelhető, hogy a szemhéj különösen petyhüdt és ráncos lesz. Elképzelhető, hogy teljesen csuklyássá válik, és szinte ráhajlik a szemgolyóra, egy bizonyos mértékben. A bőr nagyon rugalmatlanná és kezelhetetlenné válik, nem könnyű felvenni a harcot már az idővel. Ezért ilyenkor kifejezetten ajánlott, minél több vitamint és retinol alapú terméket fogyasztani, ezek ugyanis, segítenek megőrizni a kötőszövetek erősségét, és a bőrszín mattulása ellen is védelmet biztosítanak!

A rendszeres vitaminfogyasztással pedig, növelni tudod a bőr cellatermelését és a kollagén szintjét is! Mivel ilyenkor már az éjszakák sem könnyűek, és megviselik a bőrt, ezért ajánlott a nappali tisztitók mellé beiktatni repertoárunkba, az éjjeli krémeket is!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!