A tengeri halak a szívünk jó barátai. A halak szervezetében omega-3 zsírsav található. A hideg, mélytengeri vizekben az omega-3-tól marad megfelelő folyékonyságú a halak vére. A többszörösen telítetlen zsírsavak fontosak a mi egészségünk megőrzésében is. Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak vérünk normál triglicerid szintjének megtartásához és a normális vérnyomás, ill. koleszterinszint megőrzéséhez.
Hozzávalók 3 személyre:
3 szelet alaszkai tőkehal filé 3 mokkáskanál „Maggi Ízvarázs Sok zöldséggel” ételízesítő 3 mokkáskanál szeletelt mandula ½ citrom leve 1 dkg vaj 1 kávéskanál olívaolaj
Elkészítés:
A halszeleteket szárazra törölgetjük, majd a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.
Vaj és olívaolaj keverékén a halak mindkét oldalát megsütjük.
A megsütött halszeleteket tányérra szedjük, a serpenyőben pedig átforgatjuk a szeletelt mandulát. A serpenyőt a tűzről lehúzzuk és frissen facsart citromlével meglocsoljuk a mandulát.
Tálaláskor a megsütött alaszkai tőkehalfilére halmozzuk a citromos mandula szeleteket.
Barna rizzsel kínáljuk ezt a finom mandulás halat.