Miért szeretik a nők a rosszfiúkat? Utána néztünk!

Miért szeretik a nők a rosszfiúkat? Utána néztünk!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért szeretik a nők a rosszfiúkat? Utána néztünk!

Van egy mondás, miszerint a lányok a rossz fiúkba lesznek szerelemesek, de a jó fiúkhoz mennek feleségül. Ez az okos nő. Aztán vannak olyan nők, akik hozzá mennek a rossz fiúkhoz. Vajon miért, ha utána sírnak-rínak, hogy ez nekik nem jó, nem így képzelték…

A fiatalabb korosztály

Szinte minden kamaszlányra jellemző az, hogy nem tudja, mit szeretne kezdeni az életével. A nagy szerelem kapcsán minden értelmet nyer, érzelmi és a tenni akarással kapcsolatos energiái végre partot érnek, sőt, még a hormonok által szabályozhatatlan érzései, viselkedése is otthonra, megfelelő közegre lel. 

No, így keveredik bele minden kamasz, fiatal felnőtt lány ebbe a típusú szerelembe. A baj az, hogy sokakban ez a szerelemtípus rögzül, tehát innentől fogva zsigerből így szeret: javít, tesz, gondoskodik – aztán összeomlik. 
Miközben nem következetesen nevel: mindent elvár, mégis engedékeny a férfival, mert mindig megbocsát.

A lehetséges okok

A nőkben benne van a gondoskodás, a nevelés iránti vágy. A rossz fiúk pedig éppen a gondoskodás hiánya, a neveletlenség miatt azok akik. Sőt, mivel nem kaptak túl sok szeretet, esélyes, hogy figyelemfelkeltés céljából kezdtek rosszfiúként viselkedni.

Tehát, a nő gondoskodó üzemmódba helyezkedik. Kell ez nekünk? Úgy tűnik, igen. Végre van kit szeretni, de nagyon. Talán húsz-harminc évnyi szeretés és anyaüzemmód után esélyes, hogy meg is javulnak. 
Csak ezt a pár évtizedet kell kibírni ép ésszel. A küldetéstudattal rendelkező nők buknak a rossz fiúkra. Egy ideig minden nőnek van ilyen jellegű küldetéstudata. Aztán hipp-hopp, az első pár pofon, pofára esés után kinövi.

A jó „rosszfiú” képzelgés

A hatalmas szívű, életrevaló, erkölccsel rendelkező ám bizonyos szabályokat rendre felrúgó fiúkra istenként néznek a nők. Ám nem mindegy, hogy milyen szabályt rúg fel az a bizonyos fiú.

A helyzet az, hogy aki nem etikus az élet egyik területén, az a másikon sem lesz az. Sőt, az idő és egy esküvő, egy gyermek sem fog nagyon változtatni a helyzeten. Viszont sosem fog egy nő sem unatkozni mellettük, és ezt szó szerint kell érteni. 
Biztosan alkalmas egy rossz fiú monogám kapcsolatra, ám – ha csak nem törlődik élete első szakaszának memóriája – nagy valószínűséggel nem lesz az. A hűség döntés kérdése. A rossz fiúk pedig belső indíttatásból többnyire rossz döntést fognak hozni.

Mi kell a nőnek?

A nők a világot, a szeretett nőt megváltó, megmentő pasira vágynak, ehhez pedig bátor férfi kell. A valóban bátor férfi igen ritka. Szinte kivétel nélkül igaz az a férfiakra, hogy sokkal kevésbé vállalkozó kedvűek, ha kapcsolatokról van szó. 

Nehezen váltanak, mert – mint egy gyermeknek – nagyon fontos számukra a biztonság kényelme. Inkább maradnak egy rossz kapcsolatban. Ez a legnagyobb paradoxon, hiszen genetikailag a nők vannak a biztonságvágyra kódolva, az utódgondozás miatt. 
Tehát – elméletem szerint – a férfiak ebből a szempontból el vannak kényeztetve, hiszen a kényelem biztonsága fontosabb számukra, mint a „világmegváltó” szerelem, annak kudarclehetőségével, adott esetben.

A mazochizmus

A nőben alapvetően ott a mazochizmus. Bele van kódolva. Emiatt képes az „alárendelt” szerepre, vagy annak imitálására, ha okos, rafinált nőről van szó. A kor előre haladtával a nők önbizalma megcsappan, hiszen nem képviselik a fiatalság szépségét – csak egyesek az ellenállhatatlanságot. 
Öregszenek, így a vágyak, a tervek, az igények megkopnak. Tehát, elkezdenek megelégedni azzal amit a „gép” dob. Többnyire pedig azt a férfit kapja meg a nő, akivel más nő nem tudott kijönni. Tehát, a hibákat ismerve, néha a végletekig eltűrve szereti a nő a férfit. 
Ez pedig már mazochizmus, méghozzá annak egy gyenge formája. A mazochizmus hajlama fiatal korban a legfelismerhetőbb. Az ilyen irányultságú nők sokkal többet drámáznak, sírnak, érzik magukat megsértve.
Alapvető hiba, hogy a nő először mindig a férfit szereti, nem saját magát. Itt most arra a szeretetre gondolok, ami inspiráló, a lélek egyensúlyát létrehozó, nem birtokló, romboló. A stabil, önmagát reálisan szerető nő sokkal jobb döntéseket hoz, így életének folyása is egyszerűbb, nyugodtabb. Még akkor is, ha nagyon szerelmes…

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!