Manapság, amikor egyre többünkről derül ki, hogy tejérzékenyek vagyunk, közben pedig sokan döntenek egyéb megfontolásból amellett, hogy tejmentes, vegán termékeket fogyasztanak, már egyáltalán nem okoz olyan nagy meglepetést, hogy az élelmiszerboltok polcain a növényi joghurtok, mint például a kókuszjoghurt, vegán sajtok és a rizs-, mandula- vagy éppen kókuszitalok is ott sorakoznak. De hallottál már valaha a kókuszkefirről?
1/6 Egy igazán nagyszerű ital
A kókuszkefir valójában nem más, mint egy kókuszvízből és kefir szemekből vagy kefir kultűrából készült fermentált ital. Míg a hagyományos kefir erjesztett tehéntejből készül, ezért nem tekinthető vegánnak, különféle növényi tejekből is elkészülhet, így egy teljesen tejmentes kefirt kapva. Az alapja lehet például mandula-, borsó- vagy akár kókusztej is.
Az állaga sima, az íze pedig kissé csípős, így kissé a natúr ivójoghurtra hasonlít. A felhasználását tekintve hasonlóan fogyaszthatjuk, mint a tejet és a joghurtot; jó választás lehet önmagában, de például zabpehelyhez vagy turmixhoz adva is. Na de hogy miért is olyan jó választás túl azon, hogy egy finom ital?
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!