7 ok, amiért nem működik a randizás 50 fölött

7 ok, amiért nem működik a randizás 50 fölött

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 ok, amiért nem működik a randizás 50 fölött

A randizás sosem volt egyszerű projekt, de az ötödik iksz betöltése után mintha minden eddiginél bonyolultabb lenne. A háttérben az áll, hogy erre az életkorra alighanem keresztül mentél már egy-két dolgon, amelyek akaratlanul is előítéleteket ébresztettek benned. Ne olyan legyen, mint a volt férjed, de egy kicsit hasonlítson a kamaszkori szerelmedre… Ez máris bőven sok elvárás egy szerencsétlen idegen pasira nézve. És ez még csak az egyik probléma, amiről a cikkünkben szó lesz.

Túl sok előítélet

Mindenki szereti azt állítani magáról, hogy ő a legkevésbé sem előítéletes. Nos, ha ez igaz lenne, sokkal harmonikusabb világban élnénk, ahol a diszkriminációnak nyoma sem lenne.
Ehhez képest lehet, hogy bizonyos külső vagy belső jellemvonásokról eszedbe jut egy konkrét személy a múltból, és a fazont rögtön vele azonosítod – a régi ismerős minden jó és rossz tulajdonságával felruházod. Vigyázz, mert minél több a tapasztalatod, annál több férfit zársz ki alapból!

Nem tudsz hallgatni

Minél több mindenen mentél keresztül, annál tekintélyesebb mennyiségű anekdotád van – és legalább egy tucatnyit egyszerűen muszáj lesz elmesélned az első randin. Legalábbis úgy érzed.
Ne tedd! A partnerjelölted – hacsak nem a friss husira buksz – valószínűleg hasonló cipőben jár, mint te. Figyelj arra, hogy ha hosszabb monológon vagy sztorizáson vagy túl, akkor mindenképpen biztosíts neki lehetőséget a kibontakozásra, különben a háttérbe szorítod majd!

Úgy érzed, nincs jogod hozzá

Az egész randit tönkreteheti, ha csak nehezen szánod rá magad a találkozóra, mert úgy véled: ez a fiatalok „dolga”. Ezzel ugyanis elülteted magadban a mérgező gondolatot, hogy nem vagy elég jó. Már miért ne lennél? Sőt!
Mondani szokás, hogy a nő olyan, mint a jó bor – a korral egyre nemesebb, zamatosabb. Éppúgy jogod van a randizáshoz, a szerelemhez és a párkapcsolathoz, mint akár tiniként! Amíg ezt nem hiszed el, saját magadtól veszed el az esélyt.

Kétségbe vagy esve

Félsz, hogy egyedül fogsz megöregedni? Hiába rémálomszerű a kép, hogy egy káposztaszagú lakásban, macskákkal körülvéve töltsd a nyugdíjas napjaid, simán valóra tudod váltani. Mégpedig pont a rettegéssel.
Ettől olyan kisugárzásra tehetsz szert, amitől az ellenkező nem sírva menekül majd tőled – vagy meg sem közelítenek. Az emberek nagyon kis hányada viseli jól a magányt, ezért természetes az aggodalmad. De nem szabad a nap minden percében ennek átadnod magad!

Túlságosan figyelsz az anyagiakra

Pénzre mindenkinek, minden élethelyzetben szüksége van. Nyilvánvaló, hogy ötvenen túl olyan partnert tartasz ideálisnak, akivel hosszú távra tervezhetsz, és garantáltak az egzisztenciális és érzelmi biztonságban töltött nyugdíjas évek.
Ha azonban túl magas mércét állítasz föl ilyen tekintetben, egy csomó ambiciózus pasi kihullik a rostán, akivel addig még egy csomó mindent elérhetnétek. Alapvetően olyasvalakire van szükséged, aki most is fel tud mutatni bizonyos javakat – de ha ragaszkodsz a luxushoz, megnehezíted a saját dolgodat!

Félsz feladni a szokásaidat

A szokások biztonságot nyújtanak a mindennapokban. Még a legstresszesebb időszakban is megnyugtathatja a lelked, ha a nap ugyanazon órájában huppansz le a fotelbe, hogy ugyanazzal a teával a kezedben átböngészd a napilapokat.
Mivel minden párkapcsolat alkalmazkodással jár, lehet, hogy tudat alatt eleve tiltakozol a rutinod legkisebb megváltoztatása ellen is – és ezzel távol tartod magadtól az ideális pasit. Gondold végig, érnek-e ennyit a berögzült cselekvéseid!

Rosszban vagy a testeddel

Az önbizalomhiány valamennyi korosztály közös problémája, de mivel a változókor idején számottevően változhatott a tested, úgy érezheted, mintha egy újabb kamaszkorba csöppentél volna. Előfordulhat, hogy más méretű, színű vagy fazonú ruhák állnak jól neked, mint eddig, és éppen ezért még keresed az új stílusodat.
Amíg nem sikerül egyensúlyba kerülnöd a testeddel, képtelen vagy olyan kisugárzást nyújtani, amivel bevonzod a boldog párkapcsolathoz szükséges másik embert. A jóga kitűnő megoldás a testtudat fejlesztésére.
Ha úgy tapasztalod, hogy az idő múlásával valami kellemetlenül változott rajtad vagy benned, és ez nehezíti meg a párkeresésed, sosem késő megállni egy pillanatra, s agyalni rajta: vajon minek tudható be mindez? A válasszal együtt az igazit is meglelheted.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!