Vörösboros illatos puncs

Vörösboros illatos puncs

Címlap / Életmód / Receptek / Vörösboros illatos puncs

Ez a fűszeres vörösboros ital a hideg hónapok kedvence lehet. A téli ünnepek hangulatát idéző fahéj-szegfűszeg-csillagánizs fűszerhármas bódítóvá teszi az rumos vörösboros puncsot. A cukros tojássárga alap édes krémes ízt ad az egésznek, ebben is különbözve a klasszikus forralt bor receptjétől. Tálaljuk melegen, poharakban vagy akár hatalmas üvegtálban. Barátaink is imádni fogják!

Hozzávalók

1 l száraz vörösbor,
1 l narancslé,
250 g kristálycukor,
8 tojássárgája,
0,5 – 1 dl rum (ízlés szerint),
1 tk fahéj,
1 tk szegfűszeg,
1/2 csillagánizs.


Elkészítés

A tojások sárgáját vízgőz fölött keverd habosra a cukorral – vigyázz, hogy a víz ne legyen túl forró, mert akkor összeugranak. Apránként add hozzá a vörösbor egy részét, hogy egy kicsit lehűljön, majd öntsd egy főzőedénybe a többi borral, a narancslével, a rummal és a fűszerekkel. Miközben robotgéppel alacsony fokozatosan folyamatosan kevered, főzd négy-öt percig, majd szedd bögrékbe, és tálald melegen.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!