7 csalhatatlan jele annak, hogy Facebook-kukkolóvá váltál

7 csalhatatlan jele annak, hogy Facebook-kukkolóvá váltál

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 csalhatatlan jele annak, hogy Facebook-kukkolóvá váltál

Kíváncsi vagy, mivel tölti napjait az exed? Vagy egy régi barátnő élete érdekel? Esetleg egy munkatársadról szeretnél megtudni szaftos dolgokat? A közösségi médiában olyan sokan tesznek közzé magukról intim infókat, hogy könnyen a kukkoló szerepében találhatod magad…

Naprakész akarsz lenni

Ha úgy érzed, hogy egynapos távolmaradás esetén már hiányzik látnod, kivel mi történt, valami nem oké.
Amennyiben az állapotfrissítések, a képek és a becsekkolások egyfajta üzemanyagként szolgálnak számodra, melyeken kedvedre rágódhatsz, túlzásba vitted a kutakodást, hiszen életcéloddá vált. Itt az ideje, hogy valami hasznosabb elfoglaltság után nézz!

Rögtön rákeresel arra, akit most ismertél meg

Tíz perce fogtál kezet vele az irodában, de máris látni akarod a bulifotóit és feltérképezni a korábbi párkapcsolatait.
Ez kommunikációs szempontból elég szerencsétlen helyzetet szülhet, mert az illető biztosan nem idegeneknek szánta a pikáns részleteket – még akkor sem, ha az adatvédelmi beállításai véletlenül mindent megmutatnak mindenkinek. A személyes beszélgetés sokkal jobb mód mások megismerésére!

Vigyáznod kell a szádra

A Facebook-kukkolók sokkal több mindent tudnak az emberekről, mint ahogy azt feltételezik róluk.
Ha rendszeresen azon kapod magad, hogy vigyáznod kell a szádra, mert nem szeretnéd elárulni, mennyire képben vagy a beszélgetőpartnered magánéletével kapcsolatban, egy kicsit túlzásba vitted a dolgokat. Gondolj bele: te milyen szívesen dumálnál valakivel, aki előtt nyitott könyv vagy?

Bárkit megtalálsz

„Úgyis utánad járok!” – ha gyakran átfut az agyadon ez a gondolat, egy kukkoló, egy nyomozó vagy ezek kombinációja veszett el benned. Sőt, a következő fázis, hogy az ismerőseid hozzád fordulnak, mint a privát Facebook-profilok trükkös hozzáférőjéhez.
(Igen, vannak bizonyos technikai trükkök, amelyekkel bárkinek az adatait láthatod, bár ezek ellen folyamatos fejlesztéseket végeznek az üzemeltetők.)

Figyeled, ki mikor van online

Ha számodra hírértéke van annak, hogy kinek a neve mellett mikor jelenik meg az online létet jelző zöld pötty, baj van a toronyban.
Amennyiben pedig viselkedésmintákra következtetsz a Facebookon töltött időből, esetleg összehasonlítod az illető munkarendjével vagy bármilyen programjával, könnyen előfordulhat, hogy órákat pazarolsz el a saját életedből efféle fölösleges marhaságra.

Nyilvántartod, kivel mi történik

Jucika ekkor és itt ebédelt, Mancika iksszel és ipszilonnal ment bulizni, Béla pedig gyanúsan sokat posztolt az üzleti útról, úgyhogy biztosan ellustulja az egészet.
Ha túl sok időt töltesz a Facebookon, megeshet, hogy szappanoperaként figyeled mások életét, ami rendkívül veszélyes. Hiszen egyfelől téves következtetéseket vonhatsz le, másfelől pedig távolabb sodródsz a saját valóságodtól.

Azonnal észleled, ha valaki eltűnik

Egy adott illető akkor tűnhet el a hírfolyamodból, ha töröl téged az ismerősei közül, vagy a saját regisztrációját szünteti meg. Ha rögtön tisztában vagy vele, ki volt az, a kelleténél erősebb kukkolási vágy tombol benned – kivéve, ha tíznél kevesebb online kapcsolatod van, amit nem tartunk valószínűnek.
Amennyiben szeretnél megszabadulni a Facebook-függőségtől, egyszerű a dolgod: tudatosan csökkentsd az online töltött időt!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!