Nyári divattippek 40-en felülieknek

Nyári divattippek 40-en felülieknek

Címlap / Stílus / Divat / Nyári divattippek 40-en felülieknek

A legmelegebb napok beköszöntével eljött az ideje, hogy néhány új darabbal bővítsd a gardróbod. A fő trend irányvonalakkal talán már tisztában is vagy, de minduntalan felmerülhet benned a kérdés: túl a negyvenen mit „illik” fölvenned? Ne aggódj, 2013 nyarára is adunk néhány ötletet!

Kontrasztos minták

Tigrisminta pinkből, keleti nyomat kékkel és zölddel… Az idei nyári minták szinte vibrálnak, olyan színesek és erőteljesek. Azt javasoljuk, hogy ha jól érzed magad bennük, bátran vállald be őket!
Amennyiben még csak most ismerkedsz a merész darabokkal, mindenképpen szánj extra időt a vásárlásra és a próbára, s egyszerre csak egy ilyet viselj – lehetőleg minél semlegesebb kiegészítőkkel!
Ruha: Esprit, 23 570 Ft.
Táska: Mango, 6 995 Ft.
Cipő: Office, Ted Baker
Nyaklánc: Zara, 2 995 Ft.
Ismerd meg az idei nyár legdivatosabb mintáit és motívumait!

Fekete és fehér

A jó öreg monokróm színpár sosem megy ki a divatból. Tökéletes választást jelent üzleti alkalmakra és a szabadidő eltöltéséhez is.
A színes nyári forgatagban jóleső változatosságot nyújthat egy ennyire letisztult összeállítás, amely viszont figyelemfelkeltő részletekért és egyedi szabásvonalért kiált. Egy merészebb felsőt sokkal könnyebben bevállalsz, ha fekete az alapszíne, ugye?
Nadrág: H&M, 5 990 Ft.
Blúz: Mango, 2 995 Ft.
Cipő: Esprit, 23 570 Ft.
Táska: Zara, 5 995 Ft.

Szafari kaland

A szafari szín- és mintavilág rendszeresen visszatér a divatba – de az is lehet, hogy tulajdonképpen ki sem megy belőle. A krémszín, a narancs, a bézs, a keki és a barna összes árnyalata arra vár, hogy magadra kapd!
Jó hír, hogy ezek mindegyike összepasszol, tehát nem kell a szetten sokat törnöd a fejed. Egy fehér nadrág karamell árnyalatú felsővel még a legnagyobb kánikulában is tökéletes, irodaképes választás! A nappali sikkes öltözetekhez pedig egy bézs rövidnadrágot és blúzt ajánlunk, olíva-zöld kiegészítőkkel.
Rövidnadrág: Mango, 4 995 Ft.
Blúz: Esprit, 11 770 Ft.
Szandál: Jean Michel Cazabat
Táska: Accessorize, 13 400 Ft.
Nyaklánc: Accessorize, 2 750 Ft.

Színkavalkád

A tavalyi év feltűnő neonjait idén pasztellek lágyítják. Az élénk árnyalatok ugyanúgy divatban maradtak, de most enyhe tónusok teszik szolidabbá az összhatást.
A legsikkesebb párosítások egyike a smaragd-mentazöld, de a fukszia-halványrózsaszín és a narancs-barack is kiváló megjelenést biztosít.
Maxi-szoknya: Mango, 9 995 Ft.
Blúz: Esprit, 14 400 Ft.
Szandál: Zara, 5 995 Ft.
Nyaklánc: Zara, 4 995 Ft.

Rövidnadrág

Felejtsd el, hogy csak az veheti fel, akit tökéletes lábakkal áldott meg a sors! Annyiféle fazonban és anyagból kapható, hogy biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabot.
Amennyiben elégedetlen vagy a comboddal, akár térdig és érhet a hossz, ellenkező esetben viszont nyugodtan mutass többet magadból – negyven fokban ez nem hivalkodó!
Top: Esprit, 14 700 Ft.
Rövidnadrág: Mango, 8 995 Ft.
Szandál: Zara, 9 995 Ft.
Karperec: Accessorize, 2 750 Ft.

Avantgárd

Bevállalós vagy? Akkor szerencséd van, hiszen 2013 nyarán igazán művészi kreációk is kerülnek a boltok polcaira. A tüll alsószoknya, a míderes felsőrész és a látványos kialakítás immáron a konfekciótermékek sajátja.
Alapszabály, hogy soha ne foszd meg magad egy ruhától, amibe szerelmes vagy, pusztán a korod miatt! Az csupán egy szám, ami azt jelenti, amit te gondolsz róla.
Ruha: H&M, 8 990 Ft.
Szandál: Zara, 9 995 Ft.
Táska: Mango, 11 995 Ft.

Amit érdemes kerülni

A vastag csíkozás, a hatalmas minták és az óriási, kislányos fodrok nem feltétlenül szerencsések a negyedik iksz fölött és nem csak azért mert szélesítenek, hanem durva, feltűnő hatást keltenek, Neked azonban a kifinomultabb, lágyabb, nőiesebb vonalakat kell keresned.
Ugyanígy kerüld a túl sötét színeket, főként a felsőrészt illetően, hiszen éveket öregíthetnek korodon – válaszd inkább a világos, élénk színű topokat.

Lábbeli-trend

2013 nyarán ismét a lapos talpú cipők és szandálok kerülnek reflektorfénybe, de alkalmakra a magas sarkú szandálok ajánlottak. Választhatsz semleges vagy élénk színűt is, minden megoldás divatos – az a lényeg, hogy passzoljon a szettedhez és jól érezd magad benne. Extra lapos talpmegoldás esetén célszerű betéttel alátámasztanod a talpíved, így több kilométeres séta sem okoz majd gondot benne.
Fentről: Zara 9 995 Ft., Mango, 9 595 Ft., Humanic/Gamloong
A nyár egyik legnagyobb kihívása a nők számára, hogy ilyenkor meg kell tanulni elfogadni a testüket, különben folytonos szorongás lehet a dolog vége. A negyven éven felüli életkor előnye, hogy pontosan tisztában vagy az adottságaiddal – hangsúlyozd hát, amit érdemes!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!