„Királynő” a barátnőd? Innen tudhatod, hogy jó baráttal van-e dolgod

„Királynő” a barátnőd? Innen tudhatod, hogy jó baráttal van-e dolgod

Címlap / Életmód / Lélek / „Királynő” a barátnőd? Innen tudhatod, hogy jó baráttal van-e dolgod

A nők körében egész mást jelent az igaz barátság, mint a férfiak körében. Sokkal mélyebb, tartalmasabb, ugyanakkor szeszélyesebb is. Foghatjuk ezt a hormonokra, érzéseinkre, vagy túlzott érzékenységünkre, de bárhogy is legyen, egyszemélyes családként funkcionálunk egymás életében. Ez pedig azzal jár, hogy bármikor megigazítjuk barátnőnk koronáját, ha éppen elcsúszna.

Királynői barátnők

Mind tudjuk, milyen kellemetlen tud lenni egy elkenődött smink, beragadt petrezselyem a fogak között, vagy egy felfutott harisnya a lábunkon. Vannak, akik kifejezetten mókásnak tartják, ha nőtársuk ehhez hasonló, kellemetlen szituációba keveredik, de nem úgy egy igazi királynő. Ő szól, jelez, mutogat, bármit megtesz, hogy megmentsen egy másik királynőt a totális leégéstől.

Egyesek azért kerülik a királynői létet, mert nem akarnak mást kellemetlen helyzetbe hozni, mások feleslegesnek tartják egymás koronáját igazgatni. Szerencsés vagy, ha egy van egy igazi királynő barátnőd, nem mellesleg pedig te is az vagy. Ez azt jelentheti, hogy bármikor, bármiben számíthattok egymásra és ti tényleg a legjobbat akarjátok egymásnak.

Amiben különböznek…

Onnan tudhatod, hogy igazi királynővel van dolgod, hogy a közelében erősebbnek, szebbnek és okosabbnak érzed magad. No, nem azért, mert elnyomod őt, pusztán jelenlétével is erősít téged. Azokon a napokon, amikor rosszul érzed magad a bőrödben, ő jön, lát és megment az önsajnálat sötét bugyraitól.

Kihozza belőled a maximumot és elhiteti veled, hogy erre te egyedül is képes vagy.

Ezzel szemben, szinte érzékelhető a változás, ha nem egy királynő közelében vagy. Érezhetsz önbizalomhiányt, levertséget, vagy egyszerűen csak rossz energiát egy korona nélküli barát esetében. Az élet nem feltétlen alakítja úgy az életet, hogy csakis királynők vegyenek körül, de mégis azok a legboldogabb baráti pillanatok, mikor királynők találkoznak egymással.

nikkimeel/istockphoto.com

Taníthatsz másokat!

Királynő bárkiből válhat és ehhez nem is kell erőlködés. Azonban ehhez fontos megérteni, hogy mi kell ehhez. Az önszeretet az alapja, mert csakis önmagad szeretetével kezdődhet minden. Amikor valaki szereti önmagát, képes másokat is szeretni. Ellenkező esetben pedig ez szinte képtelenség.

Természetesen, ha mindez varázsütésre menne, akkor már mindenki láthatatlan koronával mászkálna, gyakorlatba átültetve, viszont nehezebb. Tehát az első lépés megtanulni, hogy magaddal, hogyan lehetsz a legkedvesebb, legelőzékenyebb és legmegértőbb. Ezután, viszont használd a megszerzett tudásodat és tapasztalatodat arra, hogy másokat is erre inspirálj és toborozz még több királynőt magad köré.

Amit a nők nem értenek…

Attól, hogy valaki nem olyan csinos, okos, vagy lehengerlő, nem fogja más értékét feljebb tolni. Viszont a nők hajlamosak ezt gondolni és ebből a megfontolásból nem akarják egymásból kihozni a maximumot. Sőt, amint vetélytársakra lelnek, kifejezetten élvezik, ha a másik leégése által ők tündökölhetnek. Ám nem ettől fog valaki ragyogni.

Ragyogni attól fog, ha megigazítva nőtársa koronáját, segít neki ahol tud.

Főleg férfitársaságban látom a női rivalizálást és szörnyű, hogy még barátnők is képesek egymásnak feszülni, ha pasiról van szó. Nem egyszer voltam tanúja annak, hogy két barátnő egymást túllicitálva próbálták kellemetlen helyeztbe hozni a másikat. Majd, amikor a tömeg feloszlott, minden visszatért az eredeti kerékvágásba. Egy igazi királynő, viszont pont egy társasági esemény során próbálja a lehető legjobb színben feltüntetni barátnőjét, kicsit talán túl is fényezve őt. Éljenek a királynők!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!