Villámgyors frizurák, ha alig van időd a készülődésre

Villámgyors frizurák, ha alig van időd a készülődésre

Címlap / Stílus / Haj / Villámgyors frizurák, ha alig van időd a készülődésre

Bárhova is indulsz, bármi is egyen a program, bizonyára te is szereted, ha szép és rendezett a hajad. De hogyan érheted el mindezt változatosan, ha alig van időd?

A klasszikus lófarok

A lófarok sosem megy ki a divatból, hiszen könnyű variálni, egyszerű elkészíteni, és rettentően gyors. Már azzal is variálhatod a kinézeted, ha változtatod a hajgumi helyzetét, tehát magasra, középre, vagy éppen alacsonyra teszed.

A lófarok emellett lehet feszes, szigorúbb külsőt kölcsönözve viselőjének, vagy éppen bolondosan laza, romantikus, vidám megjelenést adva. Kipróbálhatod továbbá az oldalra fogott lófarkat is, ami manapság rettentően divatos és szép viselési formája a hosszú hajnak.

Felezd el!

A másik romantikus frizuraötlet szintén nagyon látványos és senki nem mondaná meg, hogy nagyjából 2-3 perc az elkészítési ideje.

Ehhez a frizurához a haj felső egyharmadát hátul a fejtetőn össze kell fogni a hajgumival, majd a szabadon maradó tincseket fokozatosan oldalról hozzátűzni.

Nem szükséges túl sok csat, még azoknak is elegendő oldalként három-négy darab, akik sűrű hajzuhataggal bírnak. Ez a frizura akkor mutat a leginkább, ha hullámos, vagy göndör hajad van.

Kontyba fel!

Ha tényleg nem tudsz mit kezdeni a hajaddal, ráadásul az állapotára is leginkább egy mosás férne rá, akkor az a legjobb, ha egy szép kontyot készítész magadnak.

Hajstílus, és egyénfüggő is, hogy milyen magasan áll jól a konty számodra, de ez megint egy olyan frizuraötlet, amit könnyű variálni.

Hétköznapokon próbálkozhatsz a bohókásabb fazonnal, kilógó tincsekkel, míg alkalomra jobb a feszes, rendezett konty.

Kiegészítők

A kendők és a hajpántok is megfelelőnek bizonyulnak, ha gyors és látványos eredményt szeretnél elérni.

Ezeknek a hajba valóknak nagy előnyük, hogy pillanat alatt megzabolázzák a tincseket, tehát nem kell sok időt rászánnod arra, hogy minden a helyére kerüljön. Az egyszerű, lazább lófarkat is megbolondíthatod a hajpánttal, de ez a kellék még a kontynak is tökéletes kiegészítője lehet.

Így ráadásul azzal sem kell törődnöd, hogy a frufruddal mit kezdj, egyszerűen eltűzheted. A kendőkkel is hasonló módon járhatsz el, bár ebben az esetben még több féle módon variálhatod a kinézetedet (alul, felül, oldalt megkötött kendő, szorosan összetekert, vagy éppen szétnyitott stb.).

Headband

A hajpánthoz hasonló ez a kiegészítő, de mégis kicsit más a célja. Sokkal inkább a frizura feldobására találták ki, mint arra, hogy ténylegesen megkönnyítse a hosszú haj kényelmes viselését.

A headband nem áll jól mindenkinek, így mindig az arcformát figyelembe véve kell vásárolni. Vehetsz virágosat, gyöngyöset, fémlaposat, egyszerűt, vagy feltűnőt, egyszóval a választék kimeríthetetlen.

A frizura készítése során pedig csak a kiengedett hajadra kell felülről ráhelyezned. Romantikus, klasszikus és trendi lesz a végeredmény.

Hasznos és díszes hajcsatok

Nem csak a hajgumival és a hajpántokkal variálhatsz a frizuráddal, hiszen nagyszerű csatok állnak már a rendelkezésünkre, amikkel igazán könnyű változatos megjelenést kölcsönözni magunknak. A legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen hajgumival összefogod a hajadat, majd egy nagyobb csat segítségével a gumi fölött feltűzöd.

A visszaomló tincsek még a csatot is tökéletesen elrejtik anélkül, hogy bármit is tenned kellett volna ez ügyben. Ha jó áll, akkor egy kisebb csat segítségével elölről félretűzheted a frufrudat (akár felfele, akár oldalra), már ez is nagyban megváltoztatja a megjelenésedet.

A díszes (köves, gyöngyös és egyéb) hajszatokkal oldalról teheted mutatóssá a frizurát.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!