Ez lesz a cipődivat idén nyáron!

Ez lesz a cipődivat idén nyáron!

Címlap / Stílus / Divat / Ez lesz a cipődivat idén nyáron!

Azt szokás mondani, hogy egy nőnek cipőből és táskából sosem elég. Nos, ebben azért van valami, hiszen ezzel a két kulcsfontosságú darabbal az egész megjelenésünket feldobhatjuk, tökéletesen aktualizálhatjuk. De mégis mi lesz a cipődivat 2013 nyarán?

Balerina

Jó hír a nőies, mégis laposabb cipőket kedvelő hölgyeknek, hogy a balerina még mindig őrzi népszerűségét. Ez a kényelmes fazon a szivárvány minden színében megtalálható a boltok polcain, és akkor még nem is beszéltünk az ezerféle mintáról és kiegészítőről, úgy, mint a masnik és a szegecsek.
Egy-egy ilyen cipőcskének minden nő szekrényében ott a helye, hiszen rendkívül praktikus, mindemellett kedves megjelenést kölcsönöz, és ha nem folytonosan viseljük, akkor egyáltalán nem is okozhat panaszokat.
Fentről:
H&M, 3 990 Ft.
Mango, 8 995 Ft.
Stradivarius, 8 995 Ft.
Esprit, 17 600 Ft.

Éktalpú cipő

Már a tavalyi évben berobbantak a piacra az éktalpú cipők, ami nagyszerű hír azoknak, akik szeretnének magasabb sarkakon járni, de nem igazán érzik magukat felszabadultan 10 cm-rel magasabban.
Az éktalpú cipő hatalmas előnye, hogy kényelmes, viszont ügyelni kell arra, hogy könnyen bumfordi hatást kelthet, ami viszont egyértelműen vastagabbnak mutatja a lábakat.
Ezt kiküszöbölendő már eleve érdemes olyan egyszerű szabású ruhával felpróbálni, ami kiemeli az előnyös oldalunkat, hiszen így könnyen kompenzálni tudjuk a cipő feltűnőségét.
Fentről:
Mango, 23 995 Ft.
Stradivarius, 9 595 Ft.
Humanic – Guess
Reserved

Platform

Az éktalpú cipők is kaphatóak platform változatban, de a divattervezők tökéletesen ötvözték ezt a fazont az extrém magas sarkakkal. Egyértelmű előnyük közé sorolhatjuk, hogy úgy emelnek a testmagasságunkon 10-15 centit, hogy aránylag biztos talajt érezhetünk a lábunk alatt.
Ennek ellenére nagyon-nagyon sok olyan hölgyet látni az utcán, akik egyáltalán nem tudnak az ilyen cipőkben járni. Így viszont oda a lábbeli egyértelműen nőies és szexi mivolta, sokkal inkább nevetséges és kiábrándító a végeredmény.
Ráadásul sokszor az utak sem olyanok, hogy könnyedén és gond nélkül lehessen rajtuk mászkálni az extrém sarkakon, tehát sokkal jobb, ha a platform cipőket (főleg a tűsarokkal bírókat) inkább különleges alkalmakra, semmint hétköznapokra tartogatod.
Fentről:
Mango, 21 995 Ft.
Esprit, 20 590 Ft.
Humanic – Unisa

Sportos vászoncipők

A sportosabb trendeket követők is megtalálhatják számításaikat az idei divatban, ugyanis a boltok polcai roskadoznak a vászoncipőktől. Ezek a könnyű darabok remekül szellőznek, és a fazontól függően felvehetjük őket gyakorlatilag bármilyen, sportosabbnak ható ruhadarab mellé.
Szerencsére nem csak fiús változatokat szerezhetsz be, hiszen a nőies színektől kezdve a virágmintán és fémes csillogáson keresztül mindenféle textúrát megtalálhatsz a cipőkön. Egész biztosan megtalálod a kedvedre valót!
Fentről:
Mango, 12 995 Ft.
Esprit, 20 590 Ft.
Humanic – Tommy Hilfiger

Minden, ami romantikus

Ahogy azt a ruháknál már megszokhattuk, az idei trendben a romantikus fazonok és motívumok hódítanak, így természetesen a cipők sem maradhattak ki a sorból. Bár már korántsem olyan nagymértékben, a masnik még mindig jelen vannak, igaz, hogy egyre inkább átveszik a helyüket a lágy pasztellszínek.
Ugyanígy a virágos minták is töretlenül a középpontban állnak, ám ezek viselésekor fontos, hogy egyszerű ruhát válassz magadnak, különben zsúfolt és összeszedetlen lesz a megjelenésed. Jó, ha a cipődhöz társítasz valamit az öltözködésedben, legyen szó akár a táskádról, akár valamelyik kiegészítődről, ezzel az apró praktikával könnyen megteremtheted az egyensúlyt.
Fentről:
Stradivarius, 9 995 Ft.
Bershka, 4 995 Ft.
Humanic – Pet Calvin
Deichmann – 4 990 Ft

Élénk színek

Amennyire divatos az egyszerű és a pasztell, legalább ugyanannyira trendi a másik véglet; az élénk neonszínek, akár ötvözve is. Ezek a cipők a gyűjtők igazi kedvencei lehetnek, ám viselésükkor még kiemeltebben ügyelni kell a teljes öltözék harmóniájára. A túlzás minden esetben giccses, ugyanakkor semmiképpen sem divatos.
Amennyiben már unod a neonszíneket, választhatsz aranyszínű berakással bíró cipőket is, ezek hasonlóképpen divatosak, mint az említett szegecsek, és a többi fémes árnyalat. Idén ráadásul úgy tűnik, az erőteljesebb minták a cipő orrészére koncentrálódnak, az orrdíszek is visszatértek a divatba.
Fentről:
Humanic – Lazzarini
Bershka, 12 995 Ft.
Esprit, 23 500 Ft.
Pull&Bear, 9 995 Ft.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!