A tiramisu az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető recept, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá – talán éppen ezért is olyan közkedvelt. A hagyományos verzió mellett azonban több olyan elkészítési mód is létezik, ami kevésbé híres, de legalább olyan finomak, mint az eredeti olasz recept.
A sült almás tiramisu egyik legfőbb előnye, hogy nincs benne kávé, így akkor is nyugodtan elkészítheted, ha nem szereted, vagy esetleg gyerekek is esznek belőle. Különleges, de mégis roppant egyszerű desszert, amit a hűtőben való pihentetést leszámítva nagyjából fél óra alatt összedobhatsz.
Hozzávalók: 200 g babapiskóta, 300 g alma, vaníliaőrlemény, 50 g barna cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 120 ml almalé, 500 g mascarpone, 200 g tejszín , 125 g cukor, 2 tojássárgája, 6 evőkanál amaretto, kakaópor
Elkészítés: Meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk az almát. Ezután 50 ml almalével, cukorral, fahéjjal és a vaníliaőrleménnyel egy serpenyőbe tesszük, majd 3 percig pároljuk.A vaníliás pudingport a csomagoláson található utasítások szerint összekeverjük, hozzáadjuk a maradék almalevet, és az almás keverékhez adjuk. Az egészet egyben is felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt 75 g cukorral kikeverjük és kemény habbá verjük. Ezután a maradék cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és az amarettót, majd mehet bele a tejszín. A babapiskótát darabokra törjük vagy elmorzsoljuk, majd egyenletesen desszertes poharakba töltjük. A párolt almás keverékből egy réteget a poharakba teszünk, amit egy réteg tejszín követ. Az egészet meghintjük kakaóporral, majd néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!