Galateo, avagy „válj azzá az emberré, akivel szívesen barátkoznál!”

Galateo, avagy „válj azzá az emberré, akivel szívesen barátkoznál!”

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Galateo, avagy „válj azzá az emberré, akivel szívesen barátkoznál!”

Ugye senki nem gondolt rá, hogy a szombat esti pizzavacsora során a királyi ranglétra szerint ültesse közvetlen barátait?! Messzemenően nem erről van szó.

Egy valódi életstílus, mely bármely korban elsajátítható, fejleszthető és életünk számos területén kamatoztatható. A kommunikáció mesterfoka, mely az altruizmuson, kedvességen és egyszerű, logikus gondolkodásmódon alapszik. Minél inkább elmélyülünk ebben a csodálatos világban, annál inkább részünké válik és hasznosítani tudjuk mindennapjainkban. 

A megszerzett és gyakorolt tudás önbizalmat ad. Önazonossággal és sikerélménnyel gazdagítva személyiségünket.

A Galateo azt tanítja, hogy válj azzá az emberré, akivel szívesen barátkoznál! 

Én optimista vagyok! Egy cikk ma, egy workshop holnap és szépen lassan kibontakozik a kedvesség művészete a világ minden területén. 

Étkezéskultúra

Úgy gondolom, hogy mindannyiunkkal megtörtént már az a kellemetlen affér, mikor egy terített asztal mellett nehezen tájékozódunk, vagy épp mi magunk dilemmáztunk el a szabályokon vendégvárás közepette. Az ismereteink hiánya árnyat vethet számos alkalomra.

A Galateo részletesen foglalkozik mindazzal, ami az étkezés körül történik. Az evőeszközök sokasága között segít tájékozódni, az asztal körüli ülésrendet felismerni és alkalmazni, jó tanácsokkal lát el bennünket a beszédtémákkal kapcsolatosan.

A galateo alkalmazása
freemixer/istockphoto.com

A funkcionálisan összeállított menü mellett még a legkisebbekre is gondol. Emlékeztet minket a köszönőajándék fontosságára, hasznos útmutatót ajánlva a gesztus méltó kivitelezéséhez. Útikalauzt nyújt a borok és a fogyasztandó italok megfelelő kiválasztásában.

Ismereteink birtokában nem fog többé gondot okozni egy-egy formális rendezvényen való részvétel és a családi összejövetelek is még kellemesebbé válnak.  

Kapcsolataink

Gyakran előfordul hogy egy-egy személyes találkozás, randevú, családi-, szülő-gyermek kommunikáció során a beszédtémák akadoznak vagy ami még kellemetlenebb, teljesen irányt vesztve kószálnak a jelenlévők között. 

A Galateo korszerű interpretációja fényt vet a kapcsolattartás legfontosabb alappilléreire. A kölcsönös tisztelet, kortól, nemtől és státusztól függetlenül. Kedvesség, odafigyelés, önzetlenség. Ahhoz, hogy napi rutinunkká váljon mindez, belsőnkkel kell ráhangolódnunk és naponta hasznosítani. A postán, a szupermarketben, a tömegközlekedés során, munkahelyünkön, családunkban.

Párkapcsolati nézeteltérések hatékony, udvarias megoldására buzdít mindannyiunkat. A gyermekek kiskortól való kedves, célirányos nevelésére ösztönzi a szülőket játékos módon a társadalmi elvárások tükrében. 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»