Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

Címlap / Hírek / Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

A járvány teljesen átírta utazási szokásainkat. Régebben olcsón, egyszerűen el tudtunk jutni a világ bármely pontjára, ma már ez nem ilyen egyszerű. Egyre több ország ismeri el egymás védettségi igazolványait, így Magyarország is egyre több olyan országgal köt kétoldalú megállapodást, ahová védettségi igazolvánnyal (is) mehetünk.

Horvátország

Magyarország és Horvátország 2021.05.06-tól kötött kétoldalú megállapodást. Ennek értelmében Horvátország elfogadja a magyarországi védettségi plasztikkártyát és a hozzá tartozó papíralapú oltási igazolványt.

Ugyanazokat a szolgáltatásokat igénybe lehet venni, mint a helyieknek, akik horvát védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Horvátországban március 1-től nyitva vannak az éttermek és a kávézók teraszai.

Nyári utazás Horvátországba védettségi igazolvánnyal
Laurens Verhoeven/istockphoto.com

Szlovénia

Magyarország május 1-től Szlovéniával is kétoldalú megállapodást kötött, így május 1-től karantén és teszt nélkül utazhatnak be azok, akik rendelkeznek védettségi plasztikkártyával és az oltást igazoló papírral. A teraszok most reggel héttől este hétig tarthatnak nyitva, a vendéglátóhelyek dolgozóinak pedig hetente teszteltetniük kell magukat.

Ami az összejöveteleket illeti, zárt térben kötelező a maszkviselés, és harminc négyzetméterre csak egy fő juthat. Nyílt térben tíz négyzetméterre juthat egy ember, és nem kötelező a maszk viselése.

Nyári utazás Szlovéniába védettségi igazolvánnyal
SimonSkafar/istockphoto.com

Bahrein

A két ország között 2021. 05. 03-tól hatályos megállapodás alapján Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Bahreinbe, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, a magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).  

A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok „on-arrival” vehetik fel a vízumot a repülőtéren. A „BeAware Bahrain” applikációt a magyar állampolgároknak is le kell tölteniük a mobiltelefonjaikra. 2021. május 13-tól, a Ramadán, szent hónap befejezésével, csak a „BeAware Bahrain” applikációban érvényesített védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek látogathatnak bizonyos megnyíló, zárt légterű egységeket.

Ilyenek többek között a vendéglátóhelyek, sport- rendezvény- és szabadidőközpontok belső tereit, termeit, fitness-termeket, szállodák éttermeit. A Bahreinbe érkező magyar állampolgároknak a fenti dátumtól a manamai nemzetközi repülőtéren az egészségügyi minisztérium helyszíni munkatársai töltik fel a „BeAware Bahrain” applikációba a jogosultságot a magyar védettségi igazolvány alapján. 

Nyári utazás Bahreinbe védettségi igazolvánnyal
lovelypeace/istockphoto.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»