„Másodszor is elkaptam a koronavírust, és jobban megviselt, mint először”

„Másodszor is elkaptam a koronavírust, és jobban megviselt, mint először”

Címlap / Életmód / Egészség / „Másodszor is elkaptam a koronavírust, és jobban megviselt, mint először”

Néhány hónapja még szakértők sem tudták megválaszolni, elkaphatjuk-e kétszer a koronavírust, és ha igen, mire számíthatunk. Az is kérdéses volt, hogy egyáltalán meddig tart az immunitás a fertőződést követően, de mára már a nagy esetszám miatt sokkal több adat áll rendelkezésre.

Szakértők úgy vélik, hogy minél inkább telik az idő, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az emberek többször is megfertőződhetnek a koronavírussal. Különösen azok, akik még nem kaptak oltást. Az első ilyen eset még tavaly történt, amikor egy ázsiai férfi áprilisban elkapta a vírust, majd nyár végén, augusztusban ismét pozitív lett a tesztje, ám az ő esetében utóbbi alkalommal nem jelentkeztek tünetek.

Azonban sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. István (48) és családja még nyár végén kapták el a covidot, akkoriban pedig enyhébbnek számító tünetekkel vészelték át a fertőzést. Aztán márciusban ismét kezdődött az egész elölről.

Az első eset

Augusztusban, amikor az esetszámok ismét elkezdtek növekedni, mi is elkaptuk a vírust. Nem tudjuk, hogy hol, mert nem voltunk nyaralni, nem jártunk a Balatonon. Tény, hogy munkába a feleségemmel mindketten eljártunk, és a gyerekek is találkoztak a barátaikkal. Lényeg a lényeg, akkoriban szerencsésebbek voltunk, mert enyhék voltak a tüneteink.”

A fiatalabb lányom csak a torkát fájdította, az idősebbiknek hőemelkedése volt, a feleségem két napig volt lázas, és elvesztette a szaglását, ízlelését. Engem azért kicsit jobban megviselt, de még így sem lehet okom a panaszra. A környezetemben volt olyan, akit kórházba kellett vinni, úgyhogy nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy mi nem jutottunk ilyen helyzetbe.

Újrafertőződés a koronavírussal
Zinkevych/istockphoto.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»