Koronavírus tragédia: Brazíliában több mint 4 000-en halnak meg naponta

Koronavírus tragédia: Brazíliában több mint 4 000-en halnak meg naponta

Címlap / Hírek / Koronavírus tragédia: Brazíliában több mint 4 000-en halnak meg naponta

Szomorú rekordot döntött Brazília: 24 óra alatt most először több mint 4 ezer ember halt bele a koronavírus fertőzésbe, miután egy új variáns erőteljes növekedést okozott a megfertőződések számában.

A kórházak túlzsúfoltak, egyes városokban az emberek meghalnak, miközben a kezelésre várnak, és az egészségügyi rendszer sok területen az összeomlás szélén áll – írja a BBC. Az ország összes halálos áldozatainak száma jelenleg csaknem 337 000, Brazília így második helyen áll az USA mögött a szomorú listán.

Jair Bolsonaro elnök azonban továbbra is ellenzi a járvány terjedését megakadályozó lezárásokat és egyéb intézkedéseket. Azt állítja, hogy ezek gazdaságra gyakorolt hatása károsabb lenne, mint maga a vírus, és megpróbálta visszafordítani a bíróságok és a helyi hatóságok által előírt korlátozásokat.

Kedden az elnöki rezidencia előtt támogatókkal beszélve kritizálta a karanténintézkedéseket. Azt állította, hogy ezek az elhízással és depresszióval hozhatóak összefüggésbe, noha ezt semmi nem támasztja alá. Az elnök nem kommentálta az előző 24 órában regisztrált 4195 halálesetet (3 nappal ezelőtti adatok – a szerkesztő).

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint Brazília a mai napig több mint 13 millió koronavírus-esetet regisztrált. Mintegy 66 570 ember halt meg márciusban a Covid-19 miatt, ami több mint kétszerese a korábbi havi rekordnak.

A szakértők szerint a világra is veszélyt jelent a helyzet

„Brazília most … veszélyt jelent a nemzetközi közösség erőfeszítéséire, amit a járvány visszaszorítása érdekében tesznek” – mondta a BBC-nek Dr. Miguel Nicolelis, aki szorosan nyomon követi az országban történt eseteket.

„Ha Brazília nincs kontroll alatt, akkor a bolygó nem lesz biztonságos, mert minden héten új variánsok jönnek létre… és ezek átlépik a határokat” – tette hozzá.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»