Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Címlap / Életmód / Receptek / Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Van megnyugtatóbb érzés annál, mint amikor tudod, hogy van egy adag fagylalt a fagyasztóban? Szerintünk sincs, úgyhogy hoztunk néhány receptet, amikkel a kedvenc nyári édességedet a saját szájízed szerint, ráadásul minden különösebb konyhai eszköz nélkül, magad is elkészítheted.

Alapreceptek

Két összetevős recept

Hozzávalók: 2 csésze hideg habtejszín, 1 konzerv (400 gramm) édesített sűrített tej.

Elkészítés: Robotgéppel kezd el felverni a tejszínt, amíg habosodni nem kezd, majd öntsd hozzá a sűrített tejet és ízesítsd tetszés szerint. Alacsony fokozaton keverd tovább, amíg teljesen egységes nem lesz az állaga. Tedd legalább 6 órára a fagyasztóba.

Keverős módszer

Hozzávalók: 1 és 1/4 csésze magas zsírtartalmú, hideg tej, 3/4 csésze cukor, 2 csésze hideg habtejszín, 1 evőkanál vanília kivonat, egy csipet só.

Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a tejet, amíg a cukor fel nem olvad. Keverd hozzá a többi alapanyagot is, ízesítsd, majd öntsd egy nagy és laposabb tálba, hogy minél jobban szétterüljön, és tedd a krémet a fagyasztóba. 45 perc után vedd ki a tálból, öntsd az éppen megdermedni készülő krémet egy edénybe és nagyon alaposan, határozott mozdulatokkal keverd át. Tedd vissza a fagyasztóba. 30 percenként ismételd meg a műveletet, 2-3 óra elteltével mennyei, krémes fagylaltod lesz.

Almaje/depositphotos.com

Ötletek ízesítéshez:

A fagylalthoz természetesen keverhetsz kakaóport, olvasztott csokoládét, gyümölcsöket vagy vaníliát a klasszikus ízek megidézéséhez, de akár nutellát vagy mogyoróvajat is önthetsz a fagylaltalaphoz. Ha ennél is különlegesebbet szeretnél, mutatunk még néhány ötletet!

Sajttorta

220 gramm krémsajtot habverő segítségével dolgozz össze a sűrített tejjel, mielőtt a két összetevős recepthez adod. Önts hozzá egy teáskanál vanília kivonatot is!

Mentolos csoki

A tejszínhez önts egy teáskanál borsmenta kivonatot vagy aromát, a kész alaphoz pedig keverj hozzá egy csésze apróra vágott, jó minőségű étcsokoládét. Egy kevés zöld ételfestékkel a látvány is meggyőzőbb lesz.

Fahéjas csiga

Adj az alaphoz fél teáskanál őrült fahéjat és 3 evőkanál olvasztott vajat.

Sós karamell

A már szinte teljesen megdermedt fagylalt tetejére szórj apróra tört tejkaramellát, és óvatosan keverd át egy kicsit. Tálalás előtt hintsd meg a fagylaltot egy csipetnyi tengeri sóval.

Mokacsínó

Az alaphoz keverj hozzá fél csésze cukrozatlan kakaóport (ha csak cukrozott van, akkor használj kevesebb cukrot az ízesítéshez), és két evőkanál instant kávéport.

Áfonyaszószos

2 csésze friss áfonyát keverj össze 2 evőkanál cukorral, 3 evőkanál citromlével, és egy kis lábasban, közepes lángon főzd, amíg kicsit összeesik. Hűtsd le, és keverd a már félig megdermedt fagylalthoz. Nem kell, hogy tökéletesen elegyedjen, még szebben fog mutatni, ha csak lila spirálokat húz a krémbe.

Pillecukros

A kész fagylalthoz keverj hozzá fél csésze kis méretű (vagy apróra vágott) pillecukrot, egy tábla apróra vágott tejcsokoládét és két csésze apróra tört édes kekszet.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!