Hozzávalók:
– 2 fej vöröshagyma
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál étolaj
– 2 kiskanál zúsott fokhagyma (4 gerezd)
– 10 dkg kockára vágott paradicsom
– 20 dkg paradicsomszósz
– 1 l húsleves alaplé
– 2 kiskanál fokhagyma paszta
– 250 ml tej
– 120 ml tejszín
– 6-8 dkg kecskesajt
– 1 / 2 kiskanál reszelt narancshéj
– 2 evőkanál. narancslé
– 1 / 2 kiskanál só
– 1 / 2 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
Elkészítése:
1. Egy közepes lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd karamellizáljuk meg benne a hagymát. Keverjük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsomszószt, alaplevet és fokhagyma pasztát. Forraljuk fel és csökkentsük a hőt.
2. Főzzük 1 órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, kecskesajtot, narancshéjat, narancslevet és a rozmaringot. Sózzuk ízlés szerint. Fűzzük amíg fellobban.