Ekképpen ápold a bőr bútoraidat, ha nem akarod, hogy idő előtt elkopjanak

Ekképpen ápold a bőr bútoraidat, ha nem akarod, hogy idő előtt elkopjanak

Címlap / Otthon / Háztartás / Ekképpen ápold a bőr bútoraidat, ha nem akarod, hogy idő előtt elkopjanak

Azt mondják, a bőrből készült bútorok hosszú távú befektetések, de ez csak akkor igaz, ha tényleg ápolod is őket, és nem hagyod, hogy idő előtt tönkremenjenek.

Az alábbi tippek segítenek egy kicsit jobban gondját viselni az értékes, minőségi, bőrből készült bútoraidnak.

Szappannal és vízzel tisztítsd!

Ha foltos vagy koszos lesz a bútor, nem kell azonnal a speciális bőrápolóhoz fordulni, de a hagyományos bútorokra való tisztítószereket is jobb, ha hanyagolod. A legjobb, ha egy tiszta kendőt langyos szappanos vízbe mártasz, és ezzel próbálod meg kiszedni a foltot.

Ha sötétebb, makacsabb darabról van szó, egy darab alkoholos vatta segíthet a helyzeten.

Utóbbinál csak arra vigyázz, hogy közvetlenül a foltra alkalmazd csak, hogy az alkohol ne kenje szét a szennyeződést az egész területen.

Jól szárítsd meg!

Ha tisztítod a felületét, nagyon fontos, hogy a bőr bútorokat mindenképpen jól szárítsd meg! Nem kell valami nagyon extrára gondolni, egy száraz kendő is elég a célra, a lényeg az, hogy ne hagyd vizesen az anyagot.

Vegyél bőrápolót!

Fontos, hogy a bőr anyagát rendszeresen ápold erre kifejlesztett krémekkel és kencékkel is. Ha nem is minden egyes tisztítás után, de azért gyakran ápold a bútort, mert akár éveket is hosszabbíthat az élettartamán, ha megfelelően ápolod.

Tedd rendbe a külső körülményeket!

A bőr bútorok felülete általában az olyan környezetben repedezik a leggyorsabban, ahol száraz a levegő, és vagy rendszeresen túl hideg, vagy túl meleg van. Ha tudsz tenni ellene, próbáld meg nagyjából középhőmérsékleten tartani a helyiséget, és vegyél párásítót, ami lehetővé teszi, hogy ideális környezetet teremts a bútorok számára.

Kép: anterovium/depositphotos.com

Tiltsd meg a kisállatoknak!

A kutyák és macskák kifejezetten szeretik a bőr bútorokat, de a körmeik és karmaik nem a legideálisabbak, ha a bőr védelméről van szó. Szoktasd le a házi állataidat arról, hogy a bútort használják kaparófának, és ha lehet, ne is aludjanak rajta – ők ugyanis nem tudnak rá úgy vigyázni, ahogyan kellene.

Fordulj profihoz!

Ha nagyon drága bútorról van szó, kifejezetten makacs foltról, vagy csak biztos akarsz benne lenni, hogy a bőr a legjobb ápolást kapja, egész egyszerűen bízd rá profira a tisztítást és a karbantartást! Hosszú távon meghálálja, ha eleget törődsz vele, és akár évtizedeken keresztül is jól szolgálhatja a lakásodat.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!