Mennyire para, ha a pasid leellenőrzi a telefonodat?

Mennyire para, ha a pasid leellenőrzi a telefonodat?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mennyire para, ha a pasid leellenőrzi a telefonodat?

Vagy ha megmondja, mikor találkozhatsz a barátaiddal, egyáltalán, kivel barátkozhatsz? Sokszor nehéz észrevenni a lelkileg bántalmazó kapcsolatot, pedig ha néhány alapvető jelre odafigyelsz, nem tudsz tévedni. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a srác gyakran uralkodik rajtad, olvasd el ezt a cikket – garantáltan tisztábban látsz majd tőle.

Túl gyorsan akar haladni

Minden nő álma egy férfi, aki biztos az érzéseiben, és nem fél azokat kimutatni, de az érzelmi bántalmazók általában a végletek emberei, és túl gyorsan akarnak haladni egy kapcsolatban. Ha heteken belül kimondja, hogy szeret, össze akar veled költözni, és már azt is tudja, hogy fogjátok hívni a gyerekeiteket, valószínűleg érzelmileg problémásan kötődik.

Más kapcsolataid útjába áll

Ez általában csak egyszerű aggodalomként van álcázva: úgy gondolja, hogy a legjobb barátnőd nincs rád jó hatással, vagy hogy a testvéred a hátad mögött kibeszél.

Egy idő után viszont megmondja, hogy kivel találkozhatsz és kivel nem, anélkül, hogy neked feltűnne: ezzel bizony komoly baj van.

Az is előfordulhat, hogy a bántalmazó fél a családodat és a barátaidat próbálja elmarni tőled, és olyan dolgokat terjeszt rólad, amelyek nem is igazak.

Magadat hibáztatod

Minden veszekedés során saját magadban keresed a hibát, mivel hozzászoktál, hogy a problémákat csak te okozod a kapcsolatban. A párodnak már mondania sem kell, tudod magadtól, hogy valószínűleg a te hibád, bármi történt is.

Ez egy automatikus reakció, miután erre vezetett rá kitartó munkával az, aki érzelmileg bántalmaz.

Bármit meg tud magyarázni úgy, hogy te érezd magad rosszul

Ha szembesíted azzal, hogy miket tesz, úgy viselkedik, mintha mindent rosszul látnál, és csak a te fejedben létezne a probléma. Ez egy nagyon veszélyes fegyver, mert pszichológiai tény, hogy hajlamosak vagyunk akár az emlékeinket vagy a véleményünket is megváltoztatni akkor, ha valaki elég erősen győzköd minket.

Lecsekkolja a telefonodat

Mindegy, hogy az engedélyeddel vagy anélkül teszi, nem szabadna rendszeresen ellenőriznie a telefonodat, az ugyanis a saját magánszférád, még akkor is, ha nem csinálsz benne semmi rosszat.

Egy kapcsolat alapja a bizalom – ha ennyire nincs meg feléd a társadban, akkor nagyon nehezen lesz ebből működő szerelem.

Úgy érzed, a szerelem rossz dolog

Ha a párod azt az érzést kelti benned, hogy szerelmesnek lenni nehéz, szomorú folyamat, amiben több a rossz, mint a jó, akkor egyértelmű, hogy nem a megfelelő ember mellett töltöd a napjaidat. A szerelem minden nehézsége ellenére egy nagyon örömteli dolog – ha nem így érzed, azonnal lépj ki a kapcsolatból.

Kép forrása: dusanpetkovic/Depositphotos.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!