5 dolog, amit tudnod kellene a lábadról – a pedikűrösöd szerint

5 dolog, amit tudnod kellene a lábadról – a pedikűrösöd szerint

Címlap / Stílus / Test / 5 dolog, amit tudnod kellene a lábadról – a pedikűrösöd szerint

Ahogy beköszöntött a jó idő, úgy kerülnek le rólunk a felesleges ruhadarabok – helyükre pedig a többet mutató ruhák és szandálok, papucsok lépnek. Ezzel azonban teret engedünk a kíváncsi pillantásoknak, amik bizony nem csak a csodás idomainkat barangolják be. A pedikűr azonban messze nem csak a szépség, vagy éppen az igényesség mércéje, hanem sok szempontból az egészségé is. Bár idáig mindig megoldottam itthon a szépségápolás ezen részét, idén én is látogatást tettem egy pedikűrösnél. Te még az első nagy alkalom előtt állsz, vagy csak bizonytalan vagy a pedikűrrel kapcsolatosan? Én kifaggattam, szerinte mivel kellene tisztába lennünk.

1. A legkevésbé sem zavarja, hogy bőrkeményedésed vagy tyúkszemed van

A pedikűrösök munkájához messze nem csak az tartozik hozzá, hogy megigazítják a körmeinket és kifestik azokat. Ugyan vannak, akik szinte csak ezt vállalják el, a pedikűrösök többsége nem kizárólag az esztétikus lakkozásra specializálódott. Ők teljes mértékben fel vannak készülve arra, hogy bőrkeményedéssel, benőtt körömmel, vagy éppen tyúkszemmel fordulsz hozzájuk – ez éppúgy hozzátartozik a munkakörükhöz, mint a kozmetikusoknak a fazongyanta, vagy éppen a pattanások kinyomása.

Nincs okod szégyenkezni! Megeshet, hogy továbbküldenek bőrgyógyászhoz, vagy éppen sebészhez, de előttünk nem kell zavarban lenned. Biztos lehetsz benne, hogy láttak a te gondodnál rosszabbat, és akkor sem botránkoztak meg!

2. Nem akarja, hogy otthon próbáld megoldani a gondodat

Persze, hogy nem, hiszen akkor neki nem lenne munkája… De nem is ez a lényeg! A pedikűrösöknek sokkal nehezebb a dolguk akkor, ha az otthoni próbálkozások nyomait kell eltüntetniük, mintha eleve a teljes problémával szembesülnének, és saját maguk állhatnának neki a megoldásnak, mégpedig úgy, ahogy azt tanulták.

Jó példa erre például egy benőtt köröm, amit a többség otthon próbál úgy, ahogy kivágni magának, nem ritkán sikertelenül. Nem is csoda, hiszen nem mindenkinek van kéznél a megfelelő eszköz és szakértelem.

A pedikűrösöknek így utólagosan kell kijavítaniuk az elvétett hibákat, aminek köszönhetően gyakran nem tudnak olyan esztétikai eredményt elérni, amilyet szeretnének. Vagy ami még rosszabb, meglévő sebeket kell kerülgetniük, ami csak még kellemetlenebbé teszi a teljes procedúrát. Szóval a legkevésbé sem segítesz azzal, ha otthon állsz neki próbálkozni, főleg nem akkor, ha így is, úgyis elmennél egy pedikűröshöz.

3. Ne menj félkész művel pedikűröshöz

Az a legjobb, ha teljesen „natúr” érkezel a pedikűrösödhöz, tehát nem csináltál otthon semmit a lábaiddal. Ide nem csak az tartozik bele, hogy a korábbiaknak megfelelően saját magadnak próbálod levenni a tyúkszemedet, hanem például nem állsz neki körmöt vágni, vagy éppen lakkozni.

Bár a hagyományos körömlakkot könnyű lemosni, sok időt nem vesz el a folyamatból, a gél lakk már egészen más kérdés – ezt mindig előre kell jelezned, hiszen pontosan az ilyen extrák miatt csúsznak rendszeresek az időpontok.

A körömvágást illetően pedig az a probléma, hogy a rövid körmökből sokkal nehezebb kialakítani a megfelelő formát és méretet, tehát semmiképpen sem javasolt, hogy a pedikűrös látogatása előtt, otthon próbáld megigazítani a körmeidet.

4. Ne akard kidumálni magadat

Sokan zavarban vannak, amikor a lábukat ápolják, hiszen ez már eleve olyan pozíciót feltételez, ami egyes emberekben frusztráltságot kelt. Azonban azzal, hogy szabadkozol a lábaid megjelenése miatt, vagy pusztán azért, mert éltél ezzel a lehetőséggel, sajnos könnyen meg is sértheted a pedikűrösödet.

Bár biztos jót akarsz, ahogy mentegetőzöl, kicsit olyan, mintha lenéznéd a munkáját, pedig a pedikűrösök sem azért választják ezt a szakmát, mert szerintük megalázó. A többség manapság szerencsére azt tanulja, és azzal foglalkozik, amit szívesen csinál. Hidd el, ha a te pedikűrösöd utálja a munkáját, akkor záros időn belül nem lesz egy vendége sem!

5. Válassz nyitott cipőt

Ha van rá lehetőséged, tehát meleg időben mész pedikűröshöz, akkor feltétlenül nyitott cipőt válassz! A hideg hónapokban is ajánlatos olyan csizma mellett voksolnod, ami nem túl szoros, ugyanis a lábnak pedikűr után jót tesz, ha szellőzhet, illetve a lakkozás is tartósabb, esztétikusabb lesz, ha utána nem nyomorgatod a lábaidat bele egy csizmába.

Külön nem kérik, hiszen a procedúra lábmosással, áztatással indul, de azért lehetőség szerint illik tiszta lábakkal érkezni a pedikűrre –a manikűrre se mész úgy, hogy nem mosol előtte kezet.

Képek forrása: jenyhanter/Depositphotos.comNikiLitovDepositphotos.com

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!