8 varázslatos kastély Európában, amiket érdemes meglátogatni

8 varázslatos kastély Európában, amiket érdemes meglátogatni

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 8 varázslatos kastély Európában, amiket érdemes meglátogatni

Európa telis-tele van gyönyörű hegyekkel, tavakkal, városokkal és tengerpartokkal. Nehéz dönteni, hogy hova indulj, mit nézz meg, hiszen annyi látnivaló van, hogy erre egy élet is kevés. Vannak azonban talán kevésbé ismert gyöngyszemek is, amikről lehet, hogy még nem is hallottál, de valószínűleg imádni fogod őket. Ezek a gyönyörű kastélyok képeken is lenyűgözőek, élőben csak még szebbek lehetnek! Lássuk a nyolcas válogatásunkat!

Mount Saint-Michel, Franciaország

Franciaország északi partjainál, Normandia környékén található Mount Saint-Michel szigete, ahol Franciaország egyik gyöngyszeme, a nyolcadik században épült kolostor, a kastély és a bencés templom áll.

Mára már nem sziget, hiszen egy híd összeköti a szárazfölddel, ami nagyban segíti az évente többezer zarándok és turista idelátogatását, nem véletlenül lett az UNESCO Világörökség része is.

A tengerben lévő szikla alján boltok és lakóházak sorakoznak, ahol reggeltől-estig nagy a forgalom, így, ha ezt inkább elkerülnéd, akkor a reggeli órákban menj, akkor kisebb a tömeg!

Tipp: Ha egy képeslap jellegű fotót szeretnél készíteni a kastélyról, akkor érdemes egy nagyobb sétát tenni a szárazföldön, hiszen innen az egész épület belátható.

Peles kastély, Románia

A Peles kastély Románia közepén, a Déli Kárpátok vonulatán, Bukaresttől nagyjából 120 kilométerre helyezkedik el északi irányban, Szinaja (Sinaia) településén.

A neoreneszánsz stílusban épült kastély Románia egyik ikonikus épülete, amiben több terem és utólag hozzáépített része is látogatható.

Érdekes például ezek közül a Királyi Könyvtár, a 60 fő befogadására képes Színházterem, egy mesebeli ivókúttal díszített Márványterem vagy a mozgatható üvegtetejű Díszterem, ahonnan akár a csillagokat is láthatod.

Sokan nem tudják, hogy itt is megállt Európa egyik leghíresebb vonata, az Orient expressz is. Minden részletében történelem, nem igaz?

Sintra, Portugália

Sintra a portugál fővárostól, Lisszabontól körülbelül 35-40 percre helyezkedik el, egy igazi kis ékszerdoboz, amit nem érdemes kihagyni.

Ha Budapesthez próbálnánk hasonlítani, akkor olyan, mintha valaki a városból Szentendrére szeretne kiugrani, egy rövid vonatúttal megközelíthető csodás kisváros.

Megérkezve érdemes egy kicsit leülni valamelyik kis utcában, meginni egy üdítőt és egy jót ebédelni, mert fölfelé elég combos séta következik, de hidd el, megéri.

Persze ha nem vállalkoznál egy nagyobb sétára, akkor busszal is feljuthatsz, arra azonban érdemes készülni, hogy fen általában nagy a szél, egy plusz kendő biztosan jól jön majd!

Fent a színes épületek, az égszínkék víz látványa és a csodálatos részletek pillanatok alatt elragadnak majd.

Lisszabon kártyával ingyenes a belépés, de ahhoz, hogy a kertet is megnézzétek, már fizetni kell, de ha már ott vagytok, azt javasoljuk, hogy oda is menjetek be, tetszeni fog!

Kylemore apátság, Írország

Írország egyébként is gyönyörű, szinte minden pontján lehet valami földöntúli csodát találni, nincs ez másképp a Kylemore-tó partján fekvő bencés apátság várkastélyával sem.

Az apátság ma leányiskolaként üzemel, de néhány maga az épület néhány berendezett szobával és az Europa Nostra-díjas botanikus kertjével mai napig látogatható.

A kastélyt a látogatóközpontból busszal lehet elérni, érdemes néhány órát rászánni, mert a kastély és a tó környéke egy varázslatos világba repít el, ahol teljesen elveszíted majd az időérzéked.

Chateau de Chenonceau, Franciaország

Valószínűleg hallottál már itt-ott a Loire-menti francia kastélyokról, azok bájáról és különlegességéről.

Szinte mindegy, hogy melyiket látogatod meg, egytől-egyig lélegzetelállító látványt nyújtanak, mi most csak egyet mutatunk be közülük.

A kedvencünk a fotókon is mesebeli Chateau de Chenonceau, ami a környék legikonikusabb építménye.

Jól jársz, ha a korai órákban látogatsz el ide, hiszen így valódi szépségét élvezheted, persze ne hagyd ki a hídon található galériát sem!

Tipp: Ha ezen a környéken jársz, akkor a Tripadvisor szerint nem szabad kihagynod egy hőlégballonos vagy egy sétarepülős kirándulást, ami alatt madártávlatból is gyönyörködhetsz a kastélyban és annak csodás környezetében.

Alhambra, Spanyolország

A Granadában található Alhambrát még a mórok építették, ami nem csak azt jelenti, hogy nagyon régóta díszíti Spanyolország középső részét, de azt is, hogy a kidolgozott és részletes falakért és boltívekért sok ezer turista vándorol erre a környékre minden évben.

A nagy népszerűség miatt azt javasoljuk, hogy vedd meg előre a jegyed online, hiszen így kikerülheted a sorbanállást és biztosan nem maradsz jegy nélkül sem.

Tipp: A legjobb, ha nem nyáron látogattok el ide, hiszen egy átlagos napon Spanyolország közepén normális az 50 fokos hőmérséklet. Ha végeztetek az Alhambrában, akkor lefelé álljatok meg egy vacsorára vagy egy pohár borra valamelyik flamenco-s helyen, imádni fogjátok!

Hohensalzburg kastély, Ausztria

Mozart fővárosa, Salzburg fölött helyezkedik el a Hohensalzburg kastély, amit a XI. században kezdtek el építeni, mai formáját pedig a XV. században nyerte el.

A kastély télen és nyáron is látogatható, így, ha odavezet az utatok, akkor mindenképp menjetek be és a belső udvart se hagyjátok ki.

Tipp: A kastélyt felvonóval lehet megközelíteni (belépőjegy körülbelül 11 euró), ahonnan nem csak a környező hegyek, de Salzburg városa is gyönyörű látképként szolgál.

Érdekesség, hogy ez a kastély szerepel a 2006-os euró emlékérmén is, ezt a kultikus épületet nem érdemes tehát kihagyni!

Neuschwanstein (Disney-kastély), Németország

Ha úgy érzed, hogy valahol láttad már ezt a kastélyt, pedig még sosem jártál Németország ezen részén, akkor nem tévedsz, ez az épület ihlette a méltán híres Disney kastélyt, amit minden kedvenc meséd előtt láthatsz.

Ausztria határán, Füssen városa mellett található a magyar néven Új Hattyúkő kastély, ahová gyalog, lovas kocsival és busszal is fel lehet jutni.

Tipp: Ha hasonló képet szeretnél készíteni, mint a képeslapokon látható legtöbb fotó, akkor érdemes a 45 méter magas vízesés felett elhelyezkedő Mária-hídhoz elsétálni és onnan kattintgatni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást