7 szuper minisorozat, amit egy hétvége alatt végignézhetsz

7 szuper minisorozat, amit egy hétvége alatt végignézhetsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 szuper minisorozat, amit egy hétvége alatt végignézhetsz

Szeretjük azokat a sorozatokat, amelyek hosszú évadokon át viszik előre a cselekményt, alaposan megismertetik velünk a karaktereket, és akár hetekig a tévé elé kötnek minket. Azonban megesik, hogy egy hétvége során nem vágyunk másra, csak hogy hátradőljünk, és a két nap alatt elejétől a végéig megnézzünk egy jó történetet.

Ha te is olyan minisorozatot keresel, ami izgalmas, fordulatos, és egyetlen évadban elmeséli a cselekményt, feltétlenül olvass tovább!

Aznap éjjel

Naz, a pakisztáni fiatal diáksrác számára ez az este izgalmasnak ígérkezik. Meghívást kapott egy, a New York-i Lower East Side-ban rendezett partira, és hogy odajusson, titokban “kölcsönveszi” apja taxiját.

Útközben viszont egy gyönyörű nő ül be az autóba, Naz pedig úgy dönt, nincs abban semmi rossz, ha kocsikázni indul a lánnyal, majd hazaviszi őt.

A fuvar azonban mindent megváltoztat, a fiút ugyanis rövidesen egy gyilkossággal gyanúsítják meg, és nem biztos, hogy sikerül bizonyítania igazát.

Már ha egyáltalán igaza van…

 

Aljas John

Egy felkapott oknyomozó podcast alapján készült el 2018-ban ez a minisorozat, főszerepben Eric Banával és Connie Brittonnal.

Bár az erőteljesebb hatás érdekében bizonyos dolgokat átírtak, a történet szinte teljesen valós eseményeken alapszik. Adott Debra Newell, egy gazdag, sikeres cégtulajdonos, két lányával, régóta szingliként.

A nőnek már ugyan volt jó néhány rossz kapcsolata, mégsem adja fel a szerelem keresését, amikor pedig John belép az életébe, minden fenekestül felfordul körülötte.

A férfi sikeresnek tűnik, rendkívül kedvesnek, és rögtön oda van Debráért; de viselkedése néha kifejezetten gyanússá válik. Vajon ki is igazából John Meehan? Mert az hamarosan bebizonyosodik, hogy nem az, akinek elsőre hittük.

 

Mildred Pierce

Bár ez a sorozat már 9 éves lesz, ha még eddig nem láttad, feltétlenül meg kell nézned. Már csak azért is, mert a főszerepet Kate Winslet alakítja!

A történet a 20. században játszódik, miután Mildred Pierce válását követően egyedül marad két kislányával.

Nagyon szeretne visszatérni dolgozni, és úgy dönt, hogy recepciósként vagy eladóként keres állást, ám ilyen munkához egyszerűen nem tud hozzájutni.

Házvezetőnőnek büszkesége miatt nem hajlandó beállni, ezért végül egy pincérnői melót vállal el, és ennek kapcsán ismeri meg a titokzatos Monty Beragont.

 

Csernobil

A tavalyi év egyik legnagyobb sikere lett a csernobili atomkatasztrófa történetét feldolgozó sorozat.

Hogy minden hiteles legyen, a készítők éveken át végeztek kutatásokat, rengeteg forrást, folyóiratot és könyvet elolvastak a robbanással kapcsolatban.

A sorozat azt mutatja meg, mi okozta pontosan 1986. április 26-i katasztrófát, több cselekményszálon keresztül.

Láthatjuk, mi történt az atomerőműben a robbanás előtt és után, valamint több olyan személyt is megismerünk, akik áldozatul estek a szörnyű tragédiának.

 

Hihetetlen

Marie Adler egy fiatal lány, aki gyerekként sosem talált igazán otthonra.

Rengeteg nevelőszülőnél élt, szinte sosem találta a helyét, amikor pedig egyik éjszaka betörnek hozzá, és erőszak áldozatává válik, az élete darabjaira hullik.

A lány azonnal jelenti a rendőrségnek, mi történt, de Marie különös viselkedését látva egyre többen kezdik azt gondolni, hogy mindez csak egy kitaláció, hogy még többen foglalkozzanak vele.

Mindeközben két másik detektív történetét követhetjük nyomon, akik egy szexuális ragadozó után nyomoznak. A sorozat igaz történtetet dolgoz fel!

 

Good Omens

Íme egy könnyed, szórakoztató, és közben mégis lebilincselő minisorozat David Tannent és Michael Sheen főszereplésével.

Crowley, a démon, és Aziraphale, az angyal egykor jó barátok voltak, azonban végül ellentétes nézeteik miatt rég nem beszéltek már egymással.

Amikor viszont kiderül, hogy megjövendölték az antikrisztust, aki le akarja rombolni az egész világot, kénytelenek összefogni, és a Föld bolygón, emberi formában boldogulni.

A céljuk, hogy megakadályozzák a Menny és Pokol közti küzdelmet, de a való élet nem olyan egyszerű számukra. Rengeteg poén vár rád, közben pedig a cselekmény is fordulatos lesz!

 

Testőr

David Budd egy veterán katona, aki két gyermekével utazik haza egy vonaton, amikor gyanús mozgásra lesz figyelmes. A férfi egy öngyilkos merénylőbe botlik, és mindent megpróbál elkövetni azért, hogy ne haljon meg senki.

Már az első 20 perc olyan izgalmas, hogy rögtön tudni akarod, mi lesz a vége, a jó hír pedig az, hogy minden epizód egy hatalmas fordulatot rejt magában.

David Budd karakterét a Trónok harcából ismert (és imádott) Richard Madden alakítja, és az ő történetét követjük nyomon részről részre.

Noha csak 6 epizód készült, és egyelőre nincs is bejelentve, hogy érkezne folytatás, annyi biztos, hogy végig izgatottan fogod nézni az eseményeket!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást