Párkapcsolat / Szerelem

Ez a 6 munkakör a legveszélyesebb a párkapcsolatokra: a statisztikák nem hazudnak!

Ez a 6 munkakör a legveszélyesebb a párkapcsolatokra: a statisztikák nem hazudnak!

1. Felszolgálók, pincérek

Válási arány: 27.12%

Aki vendéglátásban dolgozik, biztos, hogy rengeteg időt tölt a munkahelyén! Ez egyet jelent a kevés szabadidődvel, a fárasztó munkaórákkal, és sajnos nem biztos, hogy ezzel arányosan megegyező fizetésért. Emiatt nem ritka, hogy valaki érzelmileg teljesen kimerül, kedvetlenné válik, és állandó fáradtsággal küzd. Ilyenkor nincs ideje vagy éppen ereje a párkapcsolatára koncentrálni, és a tény, hogy sokszor hétvégéken is dolgozik, még inkább megnehezíti a közös programok szervezését. Gyakran megesik az is, hogy valaki csak átmenetileg tervezett ilyen munkakörben dolgozni, ám hosszú évekre ott maradt, emiatt pedig nem csak a munkájában ég ki, de előbb-utóbb a kapcsolatában is. A statisztika szerint a felszolgáló pozícióban dolgozóknál 27 százalékos a válási arány!

2. Zenészek, előadók

Válási arány: 28.49%

A szórakoztatóipar egészen addig nem fizet túl jól, míg nem sikerül elérni az igazi áttörést. Ezért azok, akik szeretnének színészként, énekesként, zenészként elhelyezkedni a szakmában, éjt nappallá téve dolgoznak, hogy legyen némi bevételük addig, míg végre szert tehetnek egy nagyobb rajongóbázisra. A gond, hogy emiatt szabadidejük alig van, a párkapcsolatuk pedig mindig háttérbe szorul, amit  nem sokan tudnak elfogadni hosszú távon. Nincs fix munkaidő, gyakran akár késő éjjel ér véget egy-egy munkanap, és sajnos statisztikák szerint ebben a közegben a félrelépés sem ritka. Persze tisztelet a kivételnek, hiszen azok mindig akadnak, ám a gyakori bulizás miatt megesik, hogy valaki nem tud ellenállni a csábításnak.

3. Betegellátásban dolgozók

Válási arány: 28.95%

Talán nem számítottál rá, hogy ezen a listán az egyik legfontosabb hivatás is helyet kap, ám sajnos a számok nem hazudnak. Felmérések szerint a betegellátásban dolgozók körében viszonylag magasabb a válási arány, ennek pedig több oka is lehet. Az egyik leginkább magától értetődő indok a rengeteg munkaóra, amit a nővérek, orvosok a kórházakban töltenek, tekintve, hogy ez nem csak egy állás, hanem egy fontos hivatás is. Ráadásul amikor egész nap másokat ápol valaki, érthető, hogy érzelmileg lemerül, így hazaérve már nincs ereje egy kapcsolat ápolgatására. Azonban ez további gondokat szül a házasságokban eltávolodás, elridegülés terén.

Negative Space/pexels.com

4. Masszázsterapeuták

Válási arány: 38.22%

Tekintve, hogy egy masszázsterapeuta munkájában a fizikai érintés kiemelt szerepet kap, talán nem kell részletekbe mennünk arról, miért okozhat ez féltékenységet és bizalmatlanságot a házasságokban. Szerencsés az, aki félre tudja tenni a hivatást a magánélettől, ám sajnos ez nem olyan egyszerű. Aki rossz kapcsolatban él, és az egyik vendégében támaszra lel, nehezebben tud ellenállni a csábításnak, tekintve, hogy folyamatosan megvan közöttük a fizikai kontaktus. Aki pedig a kapcsolat másik felén van, folyamatos féltékenységet és bizalmatlanságot érezhet a partnere iránt, még akkor is, ha sosem került sor félrelépésre, és minden rendben van otthon. Mindenkinek máshol húzódik az ingerküszöb, és meglehet, hogy valakinek a fizikai érintés már átlépi a határt!

5. Bárpultosok, csaposok

Válási arány: 38.43%

Ahhoz, hogy valaki jól keressen egy ilyen munkakörben, muszáj, hogy értsen a vendégek nyelvén. Azaz fontos, hogy képes legyen beszélgetésbe elegyedni velük, és akár játékosan flörtölni, ha azt a helyzet úgy kívánja. Ez már önmagában elég nagy problémát okozhat egy kapcsolatban, hiszen a zöldszemű szörny még a legszerelmesebb emberek körében is felütheti a fejét. De itt még nincs vége a problémáknak! A hosszú, többnyire hétvégi és éjszakai munkaóra minden kapcsolatot tönkretehet, hiszen a feleknek alig marad idejük egymásra. A The Journal egyik felmérése alapján a bárpultosok rendelkeznek a második legmagasabb válási aránnyal!

6. Táncosok, koreográfusok

Válási arány: 43.05%

És ezzel megérkeztünk a lista első helyéhez, felmérések szerint ugyanis a táncosok és koreográfusok rendelkeznek a legmagasabb válási aránnyal. A munkaidejük nekik sem állandó, hiszen kliensektől függ, hogy épp hétvégén vagy este érnek rá dolgozni, ráadásul ez a szakma rengeteg utazást igényelhet. Megesik, hogy valaki heteket tölt távol az otthonától egy fellépés vagy turné miatt, ez pedig nem csak földrajzilag helyez nagy távolságot a felek közé. A féltékenység és a bizalmatlanság szintén sok problémát okoz egy ilyen munkakör esetében, és sajnos sokszor nem is alaptalanul. Ahogy korábban is írtuk, kivételek mindig akadnak, ám statisztikák szerint a félrelépés ebben a munkakörben is gyakori.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást