Otthon / Utazás

5+1 természetes vizű fürdőhely Budapest közelében, ha a Balaton túl messze van

5+1 természetes vizű fürdőhely Budapest közelében, ha a Balaton túl messze van

Lehet, hogy neked a Balaton a Riviéra, de sajnos még odáig sem lehet elugrani minden hétvégén, a munkanapok délutánjairól nem is beszélve. Ezek a strandok viszont elég közel vannak ahhoz, hogy akkor is érdemes legyen elindulni, ha csak pár órátok van arra, hogy a nyári hőségben kicsit feltöltekezzetek a víz közelségétől.

D-Beach, Domonvölgy

Budapesttől mindössze 35 km-re a tengerpartokat megidéző, homokos strand vár rátok, amihez hatalmas szabadidőpark is társul sportolási lehetőséggel, játékokkal, kulturált mosdókkal és büfével, kisgyerekeseknek ideális választás lehet, főleg, ha két csobbanás között szívesen építetek homokvárat.

A felnőtt egész napos jegy hétköznap 1500 Ft, hétvégén 2000, ha csak délutánra vagy 17 óra után mész, akkor kedvezményes, illetve van diák (14 éves korig), nyugdíjas és családi jegy is, 3 éves korig pedig ingyenes a belépés.

Tófürdő, Gyömrő

Alig kell elhagyni a Budapest határát jelző táblát, és máris Gyömrőn találjátok magatokat, ahol a tófürdő hűsítő, de korántsem hideg vize kínál felüdülést a nyári forróságban.

A tó vize a legmelegebb napokon akár 30 fok is lehet, így azok is örömmel csobbannak benne, akik egyébként csak a lábujjukat dugják bele az élővizek hűvösebb hullámaiba.

A kellemes hőfok mellett a Tófürdő nagy előnye mindenképpen a mesés természeti környezet, illetve hogy napernyőt napozóágyat, vízibiciklit is lehet bérelni, így minden adott egy kellemes nap eltöltéséhez.

A felnőtt napijegy 1200 Ft, nyugdíjasoknak, 14 év alattiaknak, illetve gyömrői lakosoknak és 16 óra után a belépés kedvezményes, 3 éves kor alatt pedig ingyenes.

Rukkel-tó, Dunavarsány

Ha szereted a természetes vízeket, de sokszor hiányzik a kiépített strandok élménykínálata, akkor a Rukkel-tavat imádni fogod!

Nem csak frissítő víz, de rengeteg kaland is vár rád Taksony és Bugyi között, Budapesttől úgy 30 km-re, de komplett vízipark is van itt kiépítve csúszdákkal, ugrótoronnyal, sportolási lehetőséggel.

A felnőtt jegy ára 2000 Ft, gyerekeknek (2-6 éves korig), diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményes.

Az egész napos csúszdás belépő, ami a belépős mellett a csúszda korlátlan használatát és az Aquaglide vízi vidámparkjának használatát is tartalmazza 4500, hétfőnként pedig 3500 Ft.

Ha pedig születésnapod van, neked aznap ingyenes a belépés.

Éljenek a nyári gyerekek!

Tóstrand, Veresegyháza

A Malom-tó igazán romantikus környezetben található, nem csoda, hogy régóta járnak ide a nyári melegben enyhülést keresők: a Budapesttől 32 km-re található parton 1928 óta üzemel strand.

A fövenyt minden évben friss homokkal újítják meg, a tóból bójákkal lekerített részen lehet fürödni és ezen kívül egy tó-vízilabda pálya is fel van állítva, amit bárki használhat. A tó többi része a horgászoké és a kacsáké.

A tökéletes kikapcsolódást a vízparton vállfás öltöző, mosdóblokk, szabadtéri strandzuhanyok, étkezési lehetőség teszi teljessé.

A felnőtt belépő 1000 Ft, gyerekeknek, nyugdíjasoknak és diákoknak van kedvezmény.

Kisoroszi szabadstrand

A Sziget-csúcs fokozatosan mélyülő, tiszta vízű strandja igazából nem is strand.

A terület tulajdonosa, a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint nem strand, fürdőzésre való használatát nem javasolják, mégis sokan csobbannak itt egyet napozás után.

A kavicsos part használata ingyenes, a Szentendrei-sziget északi végén pedig már a csendes természet élvezete is igazi nyári felüdülés.

Nagymarosi szabadstrand

A strand használata egész nyáron ingyenes, és még játszótér, zuhanyzók, öltözők is szolgálják itt a kényelmet.

Mivel a strandtól csak néhány lépés Nagymaros belvárosa, így akár meg is tudtok itt ebédelni, sőt a környező túraútvonalak bejárása után is jól fog esni itt csobbanni egyet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást