5+1 meseszép dekoráció, amit egy régi biciklikerékből készíthetsz el

5+1 meseszép dekoráció, amit egy régi biciklikerékből készíthetsz el

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 meseszép dekoráció, amit egy régi biciklikerékből készíthetsz el

Sokan nem is gondolnák, hogy egy régi, látszólag használhatatlan biciklikerék mennyi lehetőséget rejt magában. Egy kis kreativitással akár az udvar ékes részévé válhatnak, de karácsonyi díszletnek, sőt, még esküvői dekorációnak sem utolsók.

Ezt be is bizonyítjuk!

Őszi koszorú

Nem csak faágakból lehet gyönyörű koszorút készíteni, hanem akár egy régi biciklikerékből is.

Az őszi szezonban érdemes az évszak színeire helyezni a hangsúlyt, és narancssárga, zöld, barna dekorelemeket választani, amiket ragasztó segítségével rögzíthetsz a küllőkre.

Ez persze lehet bármi, kezdve a kis sütőtöktől egészen a virágokig, falevelekig; meglepő, de a kerék szuper alapot ad hozzá!

 

Fénydekor

Sokszor az egyszerű a legjobb megoldás!

Az is klassz ötlet, ha szimplán csak égősorral körbefuttatod a kereket, és elhelyezed az udvar egyik sarkába, hogy hangulatot teremtsen, de a villanyt is kiválthatod vele: ezúttal viszont lámpabúra helyett válassz dunsztos üvegeket, vagy gyertyákat.

Sőt, ha több kerék is van az udvarodon, a falra rögzítve, égősorokkal megtoldva egyedi, világító faldekor is lehet a végeredményt.

 

Karácsonyra készülve

Bár a karácsonyra még várnunk kell pár hónapot, már most érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen dekorációval dobd fel idén az otthonodat.

A régi biciklikereket is bevetheted erre; akárcsak őszi dekorelemekkel, úgy égősorral és girlanddal is feldíszítheted, hogy mesés koszorú legyen belőle.

De világító hóembert, vagy akár kis karácsonyfát is készíthetsz a felhasználásukkal, bár utóbbihoz több, eltérő méretű kerékre is szükséged lesz.

 

Esküvői szépségek

Ki gondolná, hogy egy esküvőn is van helye a biciklikeréknek?

Fényfüzérekkel megtoldva mesebeli dísze lehet az udvarnak, de akár arra is használhatjátok, hogy különféle hasznos információkat rögzítetek rájuk.

Például hogy mi lesz pontosan a menü, vagy hogy kinek hova szól a helye, de azt is kérhetitek a résztvevőktől, hogy itt hagyjanak nektek kedves üzeneteket.

Akárhogy is, hozzátesz a hangulathoz, ha kreatív módon dekoráljátok ki a biciklikereket!

 

Egyedi falióra

Formájának köszönhetően akár faliórát is lehet készíteni a biciklikerékből!

Az ehhez tartozó eszközöket kreatív boltokban beszerezheted (például az órát működtető készüléket), azonban minden más a te fantáziádra van bízva.

Kitalálhatod, milyen színekben pompázzanak a számok, és azt is, hogy nézzen ki a mutató.

Érdemes a szoba hangulatát figyelembe venni ennél a döntésnél!

 

+1 Az udvar éke

Persze még ezeken kívül is számtalan módon lehet az udvarod szépsége egy régi kerék.

Akár áttetsző elemekkel díszítve, szimplán csak a földbe szúrva is állhat a kertben, ehhez pedig nem is lesz szükséged másra, mint némi ragasztóra, és színes üvegre.

Hogy milyen árnyalatokat választasz, teljesen rád van bízva, de akár évszaktól függően is megváltoztathatod, épp melyik szín van a középpontban.

Sőt, ha szereted az igazán különleges díszeket, még álomfogót is csinálhatsz belőle!

 

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!