Szerelem / Párkapcsolat

5+1 alkalom, amikor bocsánatos bűn, ha „ghost-olsz” valakit

Még nem találkoztatok

Ghostolni valakit – valljuk be – elég gyáva dolog, de ha még sosem találkoztatok személyesen, akkor nem olyan tragikus. Ha eddig csak online kommunikáció folyt köztetek, akkor még nem alakulhatott ki mély kötődés. Emiatt egyáltalán nem megbocsáthatatlan az, hogy megszakítod a kapcsolatot az eltűnéseddel. Mivel még egyikőtök sem invesztált bele túl sok időt és energiát az ismerkedésbe, elfogadható, ha nem írsz neki többet és eltűnsz az éterben.

Az első találkozás katasztrofálisra sikerült

Ha már az első randi olyan volt, hogy kizárt dolog számodra a folytatás – teljesen irreleváns, hogy miért – akkor elfogadható, hogy nem írsz neki többet. Ugyan jobb lenne, ha megírnád neki finoman, hogy mi volt az, ami ennyire eltántorított, de végül is ez, hogy eltűnsz, szintén egy „válasz”, méghozzá elég beszédes. Remélhetőleg az illető elgondolkodik, mi lehet az oka, hogy parkolópályára került és legközelebb jobban odafigyel, mikor mással találkozik.

Az illető teljesen más, mint ahogy elképzelted

Mindannyiunknak volt már olyan randi-élménye, ahol szinte sokkoló volt, hogy mennyire más volt személyesen a srác, mint ahogy az online eszmecserék – és/vagy fotók – alapján elképzeltük. Ha egyértelmű, hogy az illető jó pár évvel vagy kilóval több, mint ahogy a képein szerepelt, vagy egyéb olyan „gond” van vele, ami számodra kizáró ok, akkor jogos, ha felszívódsz. A netes ismerkedésnél sokan élnek vissza azzal, hogy online sokkal előnyösebbnek mutathatják magukat, mint amilyenek a valóságban, de erre nincs mentség.

Rossz érzésed van vele kapcsolatban

A női megérzés nem vicc és mindig hallgatni kell rá. Ha úgy érezted, valami gond van randipartnereddel, akkor nem szabad erőltetni a dolgot, mert úgysem lesz jó vége. Nem tudnád megmondani, mi volt az, ami miatt rossz érzésed volt, egyszerűen negatív energiája volt az egész találkozásnak? Hallgass az intuíciódra, mert sok drámát és fejfájást megspórolhat neked. 

Titkolózik vagy hazugságon kaptad

A férfi gyanúsan kerül egy témát, vagy látványosan tereli a szót, mikor felteszel neki egy kérdést – teljesen mindegy, mivel kapcsolatban? Akkor te sem tartozol neki semmiféle magyarázattal azzal kapcsolatban, hogy miért nem kommunikálsz vele többet. Abban az esetben pedig, hogyha kiderül, hogy valamivel kapcsolatban nem mondott igazat (kor, gyerekek száma, családi állapot stb.) akkor pláne nem kell magad rosszul érezned azért, mert kámforrá válsz. Ha ő képtelen az őszinteségre, akkor te sem tartozol neki ugyanezzel. 

Olvastad már?  7 dolog, amit akaratlanul megtesz az a lány, akinek összetörték korábban a szívét

Udvariatlan, goromba vagy túl rámenős

Sokat elárul valaki személyiségéről az, hogyan viselkedik például a pincérekkel. Ha randipartnered faragatlan és csúnyán beszél velük, akkor előbb-utóbb veled is ugyanígy fog. Ha veled is tuskó, akkor nem kell magyarázkodnod, miért nem jelentkezel többet. A goromba viselkedés ugyanez a kategória, illetve ha nagyon nyomul, pedig már tudtára adtad, hogy ez neked kellemetlen, akkor szintén nincs miről beszélni. 

A fenti hat esetben bocsánatos bűn a ghostolás, de ha valaki kedves – csak te nem szeretnél tőle semmit – akkor megérdemli, hogy egy udvarias pár sorban elköszönj tőle.

  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást