5 zerowaste beauty tipp, hogy zöldebb legyen a napi szépségrutinod

5 zerowaste beauty tipp, hogy zöldebb legyen a napi szépségrutinod

Címlap / Stílus / 5 zerowaste beauty tipp, hogy zöldebb legyen a napi szépségrutinod

Cserélhető pengés borotva

Tudom, tudom, az epillálás sokkal jobb, mert tovább marad szőrtelen a bőrfelület, de valahogy nem tudtam igazán megbarátkozni a géppel. Ezért esett a választásom a cserélhető pengés borotvára. Amellett, hogy csodaszép, igazi éke a fürdőszobának, környezetbarát megoldás is, a használata pedig roppant egyszerű. Az elhasználódott pengéket külön gyűjtöm egy kis befőttesüvegben, majd megy a szelektívbe.

Mosható arctisztító korong

Mondhatnám, hogy ezt a terméket valójában kötelezővé kéne tenni mindenki számára. A vattakorongok ugyanis olyan mértékben környezetszennyezők, hogy az egy könyvet is kitenne, ha ecsetelni szeretnénk.

A mosható arctisztító korongok nagyon hasznosak, könnyű a használatuk, és gyönyörű mintás textilekből készítik őket (persze kapható natúr verzió is). Én minden alkalommal azonnal kiöblítem langyos vízzel, és hagyom megszáradni, majd így kerül a szennyesbe. Aki ügyes, meg is varrhatja magának, én inkább vásároltam, mert a varrás nem az erősségem – maradjunk ennyiben.

Mosható arctisztító korong
1. Zoldbaba.hu, 2. Sugarpeas.hu
(háttér: ElenaMedvedeva/istockphoto.com)

Menstruáció, intim higiénia

A mosható betétek szintén olyan kategóriát képviselnek a tudatos környezetvédelemben, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egy nő élete folyamán nagyon sok intim betétet használ el, amelyek szemétként végzik, és nagyon lassan bomlanak le. A mosható betétek használata körül van egy kis bizonytalanság (Hogyan mossuk? Nem lesz minden „olyan”? Jaj, ez olyan izééé!).

Használat után érdemes kiöblíteni hideg vízzel, majd bedobni a mosógépbe. A tamponnal is hasonló a helyzet. Nagyon sok fogy belőle, viszont őrülten szennyezi a környezetünket. Nem beszélve arról, hogy helytelen használata negatív hatással lehet az egészségre is.

Alternatívája a menstruációs kehely, vagy intimkehely. Többféle kapható, a használatnál a gyártó utasításait kell követni. Nagyon jó visszajelzéseket olvashatsz róla. Aki egyszer próbálta, többnyire nem akar lemondani róla.

Mosható intim betét
1.
Intimbetetek.hu, 2. Temiti.hu, 3. Ladycup.hu
(háttér: ElenaMedvedeva/istockphoto.com)

Fogápolás

A szép mosoly az első, amit a másik ember megpillant belőled. Egyetérthetünk abban, hogy nagyon fontos, a fogápolás. Nem mindegy azonban, hogy mivel mosol fogat. Zöld megoldás a bambuszfogkefe, ami teljes egészében lebomlik. Ez azért nagyon lényeges, mert a fogkefét elég gyakran cserélni kell, így nagyon sok hulladék képződik a sok műanyag fogkefe miatt. Ha bambuszt használsz, fellélegezhetsz, hogy te bizony figyelsz a Földre. Ha még a fogpasztád is környezettudatos, akkor feltetted az i-re a pontot.

Környezettudatos fogápolási kiegészítők
1. Manna, 2. dm, 3. hulladekmentes.hu
(háttér: ElenaMedvedeva/istockphoto.com)

Dezodor

Nagyon alap dologról van szó, mindenki számára lényeges. Jön a nyár, ezért talán egyre fontosabb. Eddig nagyon szerettem a természetes, natúr krémdeókat, de mindig volt egy kis problémám, mégpedig az, hogy kézzel kell kikenni a tégelyből. A megoldás valamilyen stiftes vagy golyós verzió, ám ha kifogy, akkor a tubussal újabb szemetet csináltam. Az alábbi deo olyan, hogy egyszer kell csak megvenned a tubust, majd utántöltőt vásárolhatsz, ami újrahasznosítható.

Környezettudatos dezodor utántöltővel
1. Pom-pom, 2. Pom-pom
(háttér: ElenaMedvedeva/istockphoto.com)

Már ezzel az 5 dologgal is elindulhatsz egy tudatosabb úton, zöldebbé teheted a mindennapi rutinod. A sor persze a végtelenségig folytatható lenne. Neked mi a kedvenc zöld beauty cuccod?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást