5 trükk, amit mindenkinek tudnia kellene, aki hajvasalót használ

5 trükk, amit mindenkinek tudnia kellene, aki hajvasalót használ

Címlap / Stílus / Haj / 5 trükk, amit mindenkinek tudnia kellene, aki hajvasalót használ

A hajvasaló az a hajformázó eszköz, ami általában még azokat is maga mellé állítja, akik egyébként hajat szárítani sem szeretnek. Sokoldalúan használható, kézre álló kis eszköz, de ha tudod is, hogy mit és miért csinálsz vele, akkor még elégedettebb leszel!

Lényeg a méret

Hajvasaló annyiféle hosszban és szélességben kapható, hogy ember legyen a talpán, aki mindent felismeri, néhány alapvetést mégis érdemes tisztázni, hogy a hajadnak megfelelő formázót válassz. A mini vasalók nem csak utazáshoz kényelmesek, a rövid pixie fazonokat is egyszerűbb formázni velük.

A hajvasaló szélessége pedig egyrészt a haj hosszával, másrészt a textúrájával áll összefüggésben: minél hosszabb, illetve vastagabb szálú a hajad, annál szélesebb fejű hajvasalókat érdemes keresned.

Milyen legyen a bevonat?

A hajvasalók borítása, azaz az a felület, ami a hajaddal érintkezik, szintén többféle lehet. A kerámia fej előnye, hogy egyenletesen eloszlatja a hőt, így kisebb az esélye, hogy megégeted a hajadat.

A titánium gyorsabban melegszik fel, és gyorsabban is adja le a hőt, így rövidebb ideig kell a hajadhoz érintened. Ha jól használod, gyengédebb, mint a kerámia, de ha túl sokáig a hajadon hagyod, könnyebben égeti meg a szálakat.

A turmalin bevonat a hajadat fényesebbé teszi, és a többi bevonathoz képest a „szöszösödésre” is kevésbé teszi hajlamossá, azaz a szálak nem fognak kimeredezni a frizurádból.

Óvatosan a hőmérséklettel!

A haj ugyanolyan könnyen kaphat lángra, mint a papír, a károsodásához pedig már ennél jóval kisebb hő is elegendő.

Ha meg szeretnéd őrizni a szálak épségét, akkor soha nem szabadna 185 foknál magasabbra állítanod a hajvasalód hőmérsékletét, és még ebben az esetben is nagyon fontos, hogy használj hő ellen védő permetet a hajadon.

Ha a frizurád puha, lágy szálú és gyenge, akkor még ennél is alacsonyabb hőmérsékletet érdemes választani, nagyjából 160 fok körül. Nedves hajon soha, semmilyen körülmények között ne használd a hajvasalódat!

Göndöríthetsz is vele!

A hajvasalót nem csak egyenesítésre, menő hullámok kialakítására is használhatod. Tedd a hajvasalót a hajtövedhez, majd az arcodtól kifelé forgasd el 180 fokban úgy, hogy közé fogod a hullámosításra váró tincset, és így húzd végig a hajadon az eszközt. Gyönyörű, természetes hatású hullámokat fogsz kapni!

Ha még gyorsabban szeretnéd feldobni a frizurádat, akkor egyszerűen csak gyorsan fond be a hajadat, majd húzd végig rajta a hajvasalót!

Ha sok vagy vastagszálú hajad van, akkor ne egy, hanem két vagy három fonatot készíts a tartósabb eredményért.

Kerüld el a lelapuló frizurát!

A szögegyenes tincseket sokan szeretik, de a lelapuló, fejtetőre simuló frizuráért senki nem rajong.

Elkerülheted, hogy a kivasalt tincsek a koponyádra lapuljanak, ha a hajad legfelső rétegét úgy vasalod ki, hogy a tincseket megemeled, majd a hajvasalóval hátrafelé húzod őket.

Tehát az előre, a homlokodba hulló tincseket a tarkód felé, az oldalra omló tincseket a másik irányba húzva vasalod. Így adsz egy kis tartást a töveknek, és amikor elkészíted a végleges frizurát, a hajad sima, mégis dús hatást kelt majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást