5 tökéletes úti cél elszökős hétvégékre, ha már nem bírod a nyaralásig

5 tökéletes úti cél elszökős hétvégékre, ha már nem bírod a nyaralásig

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 tökéletes úti cél elszökős hétvégékre, ha már nem bírod a nyaralásig

Nem kell már olyan sokat várni a nyárra, a jó időre meg a szabadságokra, de ahhoz, hogy addig egyáltalán ne lazíts egy kicsit, még hosszú lenne az idő. Ha csak egy hétvégére szöknétek el valahová feltöltődni egy kicsit, ezek a helyszínek nem fognak csalódást okozni!

Visegrád

Ha jó az idő, egy kellemes kirándulás a várhoz igazi feltöltődést jelent, de Visegrád ennél sokkal többet is tartogat: hangulatos, történelmi kis utcácskái már önmagukban is megérik a látogatást, de érdemes betérni néhány kupica kóstolóra a Pálinkamúzeumba is.

Visegrád fel van készülve a látogatókra, és bár a szezon előtt viszonylag csendes, események ilyenkor is vannak, és a szállások között is válogathatsz, vannak olcsóbb fogadók és wellness szállodák is.

Így, ha mégis beütne még egy hóeséses hétvége, egy szabadtéri, forró jakuzziból szemlélheted a hófödte hegyoldalt.

Egerszalók

A Gyógyvizek völgye neked való helyszín, ha szeretnél egy kicsit kiszakadni mindenből, és csakis a lazításra, pihenésre, feltöltődésre koncentrálni.

A Sódombról szinte biztos, hogy hallottál már, de tudtad, hogy számos túraútvonal vezet keresztül a környéken?

Megcsodálhatod például a Betyárbújó kaptárkövet, a barlanglakásokat, de szabadtéri lepkemúzeum is van!

Mindemellett mégis érdemes időt hagyni magatoknak arra is, hogy csak úgy élvezzétek a semmittevést, meg a 410 méteres mélységből feltörő termálvizet.

A lezúduló víz építette ki a sódombot, amit kiépített sétaúton lehet megközelíteni, és sötétedés után a szivárvány színeiben pompázik.

Pécs

A kultúra városa mindig tartogat valami izgalmas programot, szinte mindegy is, hogy melyik hétvégén érkeztek, de önmagában a környék is impozáns, és megéri a látogatást.

Ha szeretnétek, lazíthattok egy kényelmes wellness hotelben, de fel is fedezhetitek a környéket: nézzetek szét a Pécsi Állatkertben, készítsetek néhány fotót a gyönyörű Zsolnay-kútnál, és mindenképpen vigyetek magatokkal egy lakatot a szerelmesek lakatfalára, hogy megemlékezzetek a kapcsolatotok erejéről!

Lillafüred

A Szinva patak völgyében igazi kis ékkő Lillafüred, ez a csodás helyszín, ami egyszerre ad teret a wellnessre, kényeztetésre, és a természet közelségére vágyóknak.

A túraútvonalak és a kisvasút a természet sűrűjébe visz, de egyedülálló látványban lehet részetek a cseppkőbarlang felkeresésekor is, és kevés romantikusabb program létezik a tavi csónakázásnál.

A lillafüredi vízesés partján ülve benneteket is átjár a hangulat, ami József Attilát az Óda megírására ihlette, a Palotaszállót pedig akkor is érdemes megcsodálni, ha éppen nem a vendégei vagytok.

A szálló egy meredek emelkedő tetején található, ennek megerősítésére alakítottak ki egy támfalakkal tagolt teraszos sétány-rendszert.

Ez a függőkert szintén Lillafüred egyik mesebeli látnivalója.

Bükfürdő

Fürdő, wellness, gyógyászat, lazítás – kell még valami?

Ja, igen, mindez elérhető távolságban, az országhatárokon belül, a mesés, jó levegőjű Bükfürdőn.

A Nyugat-Dunántúl kis települése akkor lett igazán ismert és népszerű, amikor földjében meleg vizet találtak, amit 1965-ben aztán gyógyvízzé is minősítettek.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum ma már 4 hektáros, árnyas fákkal borított parkjában 33 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel, kempinggel várja a vendégeket, így Bükfürdő ideális választás, akár családi kikapcsolódást terveztek, akár csak ketten szöknétek el a világ szeme elől.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!