5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik

5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel, amit sose melegíts újra a mikróban, mert mérgezővé válik / 2. oldal

Felvágottak

A legtöbb felvágott különböző tartósítószereket tartalmaz, hogy a polcokon állva hosszabb ideig megőrizze szavatosságát. Ez elengedhetetlen az egészséged érdekében, hiszen enélkül nagyon komoly baktériumok is bejuthatnának a szervezetedbe. Ugyanakkor tény, hogy ezeknek az anyagoknak is megvan a hátulütőjük.

Semmiképp se melegítsd fel őket a mikróban, ugyanis a nagy hő hatására ezek az összetevők sokkal károsabbak lehetnek rád nézve; az oxidált koleszterol például hosszú távon szívbetegségeket is okozhat.

Zöldlevelűek

Ha szeretnéd később megenni a már elkészített kelt, zellert vagy spenótot, lehetőleg ne a mikróhullámú sütőben melegítsd fel őket ismét, hanem inkább válaszd a klasszikus sütőt. Ugyanis a mikrózás, és az ezáltal kibocsátott káros sugárzás hatására a bennük lévő nitrátok (amelyek egyébként nagyon is egészségesek rád nézve) könnyedén átalakulhatnak nitrózaminokká, amelyeket viszont már rákkeltő hatású vegyületekként tartanak számon különböző kutatások alapján.

Ezért is érdemes odafigyelned arra, hogy ne forrósítsd fel túlságosan a zöldlevelűeket, amikor másodjára melegíted fel őket!

Csípős paprika

Amikor a csípős paprikát beteszed a mikróba, a benne lévő kapszaicin, ami az erős ízt adja neki, bekerül a levegőbe.

Emiatt pedig rövid időn belül azt fogod érezni, hogy könnyezik a szemed, vörössé válik, és nagyon kell köhögnöd. Bár ez apróságnak tűnik, valójában New Yorkban már volt ebből komolyabb probléma.

Egy épületet például azért kellett teljesen kiüríteni, mert egy lakó a mikróban kezdte el felmelegíteni a piros paprikát, ami nagyon erős köhögést és nehézlégzést okozott nála, majd ez szépen átterjedt a levegőn keresztül más lakásokba is.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • janika
    2021.03.07., 14:40

    azapatelyet se nem érdemessmer akor eltünika zananász ize
    lekalábis azsongyáka nőkk hónap van a naptyúk

    Válasz

Írj egy hozzászólást