Háztartás / Otthon

5 dolog, amit semmiképp sem éri meg használtan megvenned

5 dolog, amit semmiképp sem éri meg használtan megvenned

1/5 Cipők

Nem túl jó ötlet használtan cipőt venni, akkor sem, ha csak néhány alkalommal volt viselve, és ránézésre semmilyen sérülés nincs rajta.

Ugyanis amikor valaki elkezd hordani egy cipőt, az folyamatosan a viselője lábára kezd formálódni; ha egy kicsit befelé dől a bokája, akkor úgy, ha pedig lúdtalpa van, akkor megint másképp.

Ezért amikor használtan veszel egy cipőt, rövidesen érezni fogod, hogy fáj a lábad, és egyáltalán nem kényelmes a lábbelid.

Azért, mert már a korábbi viselője lábára lett betörve, és sajnos a tiéd ezt nem tudja felülírni.

Tavaszi ruha szett
istockphoto

2/5 Porszívó

Egy nagyon jó minőségű porszívó nem olcsó beruházás, de hidd el, megéri újonnan venni! Ezek a készülékek ugyanis használat során folyamatosan rángatva vannak, így könnyen előfordulhat, hogy bár az eredeti tulajdonos nem tapasztalt problémát, nálad nagyon hamar tönkremegy.

Arról nem is beszélve, hogy a porszívó egy másik otthon szennyeződéseit, baktériumait szívja fel, ezeket pedig biztosan nem akarod a saját lakásodba bevinni ezáltal! Igen, természetesen egy porzsák cserével máris sokat segíthetsz a helyzeten, de ez nem óv meg 100 százalékosan a szennyeződésektől.

3/5 Szőnyeg

Igen, egy nagyon szép és minőségi szőnyeg nem olcsó beruházás, de akkor is az a legjobb megoldás, ha újonnan veszed meg.

Ugyanis hiába sikálod és porszívózod ki a szövetet alaposan, akkor sem lesz teljesen tiszta, ha korábban valaki más lakásában állt, és cipővel is végigmentek rajta.

Az anyagban ugyanis nagyon könnyen megbújnak baktériumok, allergének, sőt, még penész is, amelyek kimondottan veszélyesek, ha kisgyermekek is vannak a családodban.

Csíkos szőnyeg
istockphoto

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    krozus
    2021.03.12., 14:02

    miért kell ennyi hülyeséget leírni?

    Válasz

Írj egy hozzászólást