Életmód / Párkapcsolat / Pénz és hivatás / Szerelem

5 dolog, amivel elrontod a rólad alkotott első benyomást – Így tehetsz ellene!

5 dolog, amivel elrontod a rólad alkotott első benyomást – Így tehetsz ellene!

Ezért is fontos odafigyelni, hogy az első pillanatokban a legjobb formádat mutasd. Ám sokan nem is sejtik, hogy ezzel az 5 dologgal teljesen tönkreteszik az első benyomást magukról!

Árulkodó kézmozdulatok

Minden hivatalos találkozás egy kézfogással kezdődik, és azt talán már te is hallottad, hogy a gyenge szorítás nem túl előnyös. Ilyenkor ugyanis az emberek többsége a másik felet automatikusan félénknek, szorongósnak és bátortalannak találja, ami egy állás esetén negatív irányba döntheti a mérleget. De az sem mindegy, hogy a beszélgetés közben mit csinálsz a kezeiddel!

Szakértők szerint sosem lenne szabad a zsebeidbe tenni a kezeidet, mert azt sugallod, hogy valamilyen rejtegetni valód van, és nem vagy őszinte a másikkal.

Ha viszont az asztalra helyezed őket, az ujjaidat pedig egymásba kulcsolod szorosan, úgy azt érezteted a beszélgetőtársaddal, hogy te akarod irányítani a szituációt. A legjobb választás, ha lazán a combodra rakod a karjaidat!

 

Pillantások kereszttüzében

Az első benyomást jelentősen befolyásolja az, hogy mennyire vagy hajlandó felvenni a szemkontaktust a másikkal. Végül is érthető; ha randizni mész valakivel, és ő általában kerüli a tekintetedet, beszélgetés közben pedig hol jobbra, hol balra néz, neked is az az érzésed támad, hogy nem érdekled igazán, vagy nagyon félénk, esetleg rejteget valamit előled. Testbeszéd-elemzők szerint ebből kifolyólag fontos felvenni a szemkontaktust, hiszen így magabiztosabbnak és nyitottabbnak tűnsz a másik szemében. 

Természetesen nem kell túlzásokba esni, hiszen az már kifejezetten tolakodó és zavaró lehet, de ne ijedj meg a szemkontaktustól! Ugyanez pedig egy állásinterjún, munkahelyi megbeszélésen hatványozottan érvényes, tekintve, hogy ott hatalmas plusz a magabiztosság!

 

A frizurád üzenete

A nők napi szinten 18-szor érnek a hajukhoz úgy, hogy ez nekik fel sem tűnik, ám érdemes odafigyelni arra, hogy egy fontosabb megbeszélés során erre ne kerüljön sor.

Azáltal ugyanis, hogy beszélgetés közben beletúrsz a hajadba, vagy piszkálod az ujjaddal, nem megfelelő jelzéseket küldesz a partnered felé.

Sokan azonnal az önbizalomhiánnyal, szorongással és kényelmetlenséggel azonosítják, és úgy érezhetik, hogy igazából egyáltalán nem is akarsz ott lenni, ahol épp vagy. Pláne, ha egymás után gyakran hozzáérsz a hajadhoz! Egy randin még beleférhet, hiszen sokszor ez a vonzalom jele, de minden más közegben meg kell tanulni kiváltani ezt a mozdulatsort valami mással.

 

A kérdéseid fontosak

Mindegy, hogy randira mész, a párod barátaival találkozol vagy interjúzni indulsz, ha nincsenek érdekes kérdéseid, nem fogsz jó benyomást kelteni magadról. Egy állásinterjú végén mindig lehetőséged nyílik kérdezni a munkával kapcsolatban, és ha nemleges a válaszod, kevésbé tűnsz majd megfelelő jelöltnek.

Előre érdemes begyakorolni néhány kérdést, amit mindenképp felteszel a beszélgetés végén a HR-esnek, hogy lássa, valóban érdekel téged az állás, és már az érkezésed előtt is gondolkodtál az interjún.

A randevúkon pedig elengedhetetlen, hogy érdeklődő legyél (ha nem kérdezel, unalmasnak és érdektelennek titulálnak), de a klasszikus „Mit dolgozol?” és „Mi a hobbid?” kérdésekkel nem fogsz előrébb jutni. Nyugodtan kérdezz rá olyan dolgokra is, amikre nem feltétlenül számít a partnered (például hogy mi volt az utolsó film, amit moziban látott, vagy mi volt az eddigi legszebb hely, ahol járt), hogy lássa, te nem úgy gondolkodsz, mint mások!

 

A mosoly nem elég

Ahhoz, hogy jó legyen az első benyomás, maradandó nyomot kell hagynod a másikban. Ha viszont te is azok közé tartozol, akik az első néhány találkozás alatt visszahúzódóbbak és szégyellősebbek, úgy lényegesen nehezebb dolgod van. A kedves mosoly önmagában sajnos kevés ahhoz, hogy jó első benyomást kelts másokban, noha egyébként jó kiinduló alap lehet, hiszen testbeszéd-elemzők szerint ezzel szimpatikusabbak leszünk másoknak!

Azonban ha egy baráti társaság új tagjaként inkább a háttérbe húzódsz csendesen, vagy ha egy interjún csak tőmondatokban válaszolsz, úgy biztos, hogy mindenki félénknek, önbizalomhiányosnak és sajnos meglehet, hogy unalmasnak fog tartani téged.

Sokan azért választják ezt az utat, mert úgy vélik, jobb csendben maradni, mint butaságot mondani, de valójában ez egyáltalán nincs így. A magabiztos véleményt többre tartják az emberek, még akkor is, ha az eltér a sajátjuktól, mint azt, ha valaki csak bólogat, és nem tud hozzátenni érdemben a beszélgetéshez.

 

https://www.pinterest.com/pin/432838214186758744/
https://www.pinterest.com/

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást