5 dolog, amit mindenképpen nézz meg, ha Kotorban nyaralsz

5 dolog, amit mindenképpen nézz meg, ha Kotorban nyaralsz

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 dolog, amit mindenképpen nézz meg, ha Kotorban nyaralsz

Az elmúlt 1-2 évben egyre népszerűbb nyaralóhellyé vált Montenegró, amit tekintve a gazdag kultúrát, a baráti árakat és az elérhető közelségben található tengerpartokat teljesen meg lehet érteni, és ekkor még nem is említettük az elragadó természetet. Montenegrón belül az egyik legjobb célpont Kotor és a Kotori-öböl, amely egy hosszabb nyaraláshoz is tartogathat számos érdekességet és látnivalót. Ezek közül ajánlunk most neked ötöt, ha te is ellátogatnál ide.

Kotori erőd és várfalak

Ahogy megérkezel Kotorba, amit először észreveszel, hogy maga az óváros városfalakkal van bekerítve, de a várost körbeölelő hegyeken is hatalmas falak feszülnek, hosszú lépcsősorok övezik be a hegyeket, amelyekhez egy-egy erőd és templom is kapcsolódik.

Kotor város védelmét szolgálták egykor ezek az erődfalak, amelyek ma az egyik legfontosabb turistalátványosságot jelentik.

Érdemes akár egy egész napot arra áldozni, hogy a hegyi lépcsőket megmásszuk, hiszen a kilátás egyszerűen bármi mással összehasonlíthatatlan.

Érdemes reggel indulnod az útra, hogy ne a legnagyobb melegben mászd meg a lépcsőket. Készülj bő folyadékkal, ha erre a túrára adod a fejed, és ne hagyd otthon a fotógépedet sem!

 

Séta az óvárosban

Kotor legtöbb szálláshelye az óvárosban található, amelyet a hatalmas várfalak ölelnek körbe.

Az óváros olyan, mint egy kőből épült labirintus, ahol az első napokban nem tudhatod, mikor melyik térre bukkansz ki, mikor botlasz bele valamilyen látnivalóba.

A reggeli órák, illetve a kora estiek a legalkalmasabbak arra, hogy tegyél itt egy hosszú sétát, hiszen ilyenkor nyüzsög a legkevesebb turista a szűk utcákon.

A mediterrán hatás leginkább itt érezhető a térségben, az óváros egy igazi kis ékszerdoboz, boltokkal, látnivalókkal és hangulatos éttermekkel.

 

Szent Trifun katedrális

Kotor egyik leghíresebb nevezetessége a Szent Trifun székesegyház, amely monumentális tornyaival az egyik legnagyobb téren helyezkedik el az óvárosban.

Ha nem vagy egy nagy templomlátogató típus, és maximum egy templomba vagy hajlandó bemenni a nyaralás során, határozottan ez legyen az.

Az óriási kőtéglákból épül templom csodálatos látvány, az 1166-ban épült katedrálist a középkor szerelmeseinek pedig mindenképpen fel kell fedeznie.

 

Hajótúra az öbölben

A Kotori-öböl az Adriai-tengerre nyílik, és Kotor városán kívül számos kisebb városka – mint például Perast vagy Dobrota –, illetve látnivaló – mint a Lady of the Rocks aprócska szigete – található még itt.

Az öblöt leginkább egy fél napos hajótúra során érdemes felfedezni: szerencsére számos hajó indul Kotorból, amelyek nem is kerülnek sokba.

A hajótúra során felfedezheted a nevezetességeket, illetve egy szuper ebédet vagy kora esti vacsorát is eltölthetsz egy közeli városkában.

 

Környező látnivalók

Montenegróban nagyon jó a buszos közlekedés, amit érdemes kihasználni, és a Kotori-öbölben nyaralva ellátogatni a közeli városkákba.

Ilyen lehet Tivat, amely igazi luxusnyaralóhely, lélegzetelállító yachtkikötővel, mesés parkkal, múzeumokkal és éttermekkel. Herceg Novira is érdemes szánni egy-két napot: a városkában két csodaszép erőd található, az óvárosban rengeteg a látnivaló, és a környék legszebb strandját is itt találod.

Egy picit hosszabb út Budva, de ide is megéri ellátogatnod, főként ha szereted a nyüzsgőbb városkákat, hiszen ez a környék legfiatalosabb, legpörgősebb települése, ahol a számos nevezetesség mellett fantasztikus szórakozóhelyeket is találsz, és a Riviérát meghazudtoló strandokat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást