5 álomszép inspiráció, amitől a te kerted is különlegessé válik

5 álomszép inspiráció, amitől a te kerted is különlegessé válik

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 5 álomszép inspiráció, amitől a te kerted is különlegessé válik

Végre itt a tavasz, a jó idő, és nem kell egész hétvégén a négy fal között ülnünk otthon. Noha ősz végén általában már kezd elegünk lenni a kertészkedésből, tavasszal még lelkesen és vidáman vetjük bele magunkat a kinti munkába, és igyekszünk a lehető legszebbé varázsolni a kertünket. Ezúttal pedig hoztunk is neked némi inspirációt, amelynek segítségével szó szerint mesebelivé varázsolhatod a saját udvarodat is!

Egy kis világítás mindent megváltoztat

Ha te is (betonos) szegéllyel választottad el a füves részt a fáktól és virágoktól, van egy szuper lehetőséged arra, hogy egyedivé varázsold a kertet!

Érdemes beszerezned egy kültéri LED szalagot (a legjobb, ha egyetlen hangulatos árnyalatot választasz a színes helyett, például lilát), és ezt a kő belső oldalára rögzíted.

Egészen új hangulatot ad az egész udvarnak egy megfelelő világítás, ráadásul még napközben sem veszed észre a LED sort a kövek mellett!

 

A régi cserepes növények

Több virágod is el van ültetve régi cserépbe, de nem tudod, mit kezdj velük, hogy szépen is mutassanak? Nos, nekünk volna egy szuper ötletünk!

Szerezz be néhány vékony vasrudat, ezeket rögzítsétek a képen látható módon, mintha egy sakktáblát akarnátok csinálni. Ha ezzel megvagy, rögzíts rá kis tartót, amelyekbe bele tudod állítani a cserepeket: az, hogy milyen mintát választasz, teljes mértékben rád van bízva.

Ha viszont nem szeretnél ennyire sok időt fordítani erre, nézz körül az üzletekben, mert rengeteg hasonló tartót találhatsz.

 

Fakerék újrahasznosítva

Ki mondta, hogy egy törött fakereket muszáj azonnal kidobni, mert semmire sem jó már?

Valójában ebben is számtalan kreatív lehetőség rejtőzik, amelyek segítségével feldobhatod egy kicsit a kertedet.

Ha a kerékbe földet öntesz, máris van egy új területed a virágok számára!

A legjobb, ha szukkulens növényeket választasz, ezek ugyanis sokkal jobban bírják a nehezebb körülményeket, és a szárazsággal sincs problémájuk.

 

Használd a régi kagylókat!

Tavaly a nyaralásnál rengeteg kagylót gyűjtöttetek össze a tengerparton, de azon kívül, hogy egy üvegben tartjátok őket, nem sok hasznuk van?

Ez mostantól megváltozik!

Erős ragasztó és egy cserepes virág segítségével ugyanis az óceáni hangulatot a saját udvarodba is elhozhatod.

Csak ragaszd fel a kagylókat egymás mellé egy cserépre, és így két legyet ütsz egy csapásra: nem csak hasznosítod a kagylókat, de ráadásul az unalmas barna tartót is feldobod vele!

 

Varázslat a kertedben

Ha van valami, ami garantáltan fel tudja dobni a legunalmasabb udvarokat is, az a fényjáték! Karácsonykor ez elég egyszerűen megoldható, de nyáron sem kell megfeledkezni erről.

A képen látható módszer például nem csak mesebeli, de rendkívül kreatív is, és a jó hír, hogy nem igényel sok hozzávalót!

Szükséged lesz egy teáskannára, amit fel tudsz akasztani valahova. A boltokban már olcsón is kaphatsz elemmel működő fényfűzért, ha pedig ezt beszerezted, egyszerűen csak tedd bele a kannába az elemes részét, a többit pedig lógasd ki az öntözőn keresztül.

Ezt az udvari elemet még Aladdin is imádná!

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!