4 dolog, ami végleg megváltozik benned egy fájdalmas szakítás után

4 dolog, ami végleg megváltozik benned egy fájdalmas szakítás után

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dolog, ami végleg megváltozik benned egy fájdalmas szakítás után

A szakítás nagyon fájdalmas dolog, amikor pedig éppen átéled ezt az időszakot, úgy tűnik, sosem fog véget érni. Aztán telnek a hetek és hónapok, majd azt veszed észre, hogy sokkal jobban érzed magad, és végre elkezdtél továbblépni. Azonban akármennyire is sikerül talpra állnod egy fájdalmas szakítás után, egy biztos; az alábbi dolgok végérvényesen megváltoznak benned. Visszafordíthatatlanul.

Sokkal óvatosabb leszel

Amíg nem éltél át egy csúnya csalódást, sokkal nyitottabb és bátrabb vagy az ismerkedés terén, sőt, meggyőződésed, hogy te képes lennél megváltoztatni még egy rosszfiút is.

Ha viszont összetörték a szíved, nagyon óvatos leszel azzal kapcsolatban, kit engedsz be az életedbe.

Eltökéltebben mondassz nemet annak a srácnak, akiről sejted, hogy végül csúnyán összetörné a szíved, mert nincs szükséged még egy ilyen fájdalmas időszakra.

Inkább vársz a megfelelő pasira, aki kedves és odaadó lesz veled, mint hogy átmeneti kalandokba keveredj a magánytól való félelem miatt.

 

Rájössz, hogy csak magadban bízhatsz

Igen, ez most kicsit negatívan hangzik, de a szakítás után jössz rá arra, hogy a világon egyetlen ember létezik, akiben egymillió százalékig megbízhatsz: te magad.

Persze ez a felismerés nem érkezik egyik napról a másikra.

Amikor a csalódásod után hajnali 3-kor fekszel egyedül a szobádban, kisírt szemekkel, ráébredsz, hogy csakis magadra számíthatsz.

Te ismered a személyiségedet és a szükségleteidet a legjobban, ezért te tudod motiválni magadat arra is, hogy felállj a hullámvölgy mélyéről.

 

Nem hiszel mások szavainak

A kapcsolatod lezárása után ráébredsz arra is, hogy milyen nehéz maximálisan megbízni más emberekben.

Ez pedig duplán igaz akkor, ha a szakításban szerepet játszott egy megcsalás is.

Ilyenkor úgy érzed, ha az előző pasidnak nem voltál annyira fontos, hogy hűséges maradjon hozzád, mégis mi a garancia arra, hogy a következőnek hihetsz?

Ezt a szörnyű érzést pedig tényleg csak egy olyan férfi tudja elmúlasztani, aki ezerszer is hajlandó bebizonyítani neked, hogy te vagy számára a tökéletes nő.

 

Felismered, milyen naiv voltál

Amíg nem élsz át csalódást, rengeteg olyan elképzelés él a fejedben, ami nem felel meg a valóságnak.

Érthető, hiszen a romantikus filmekben nem igazán látod azt, ami a valóságban megtörténhet: az elhidegülést, az unalom okozta ellaposodást, a féltékenység valódi érzését, vagy azt, milyen, ha megcsalnak.

Amikor viszont ezekre sor kerül, és egyedül maradsz, ráébredsz arra is, hogy milyen naivan gondolkodtál korábban.

Megtanulod, hogy a saját lábadra kell állnod, és azt is, hogyan kezelj bizonyos érzéseket felnőtt módjára, hideg fejjel.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást