3 tipp, hogy dobhatod fel budapesti lakásodat!

3 tipp, hogy dobhatod fel budapesti lakásodat!

Címlap / Otthon / Dekor / 3 tipp, hogy dobhatod fel budapesti lakásodat!

1. Felújítandó területek feltérképezése

Egy felújítás keretein belül nem csak szebbé és élhetőbbé teheted lakásodat, de értékét is megnövelheted vele. Egy idő után a felújítandó ingatlanoknál pédául nagyon fontos tényezővé válnak a nyílászárók. Régebben leginkább fából készültek az ablakok és ajtók, ami sajnos egy idő után elkezd repedezni és korhadni, ha nem kezeljük folyamatosan a felületeket. Emiatt a hőszigetelési hatékonysága is nagyban csökken, aminek a fűtésszámlánk látja majd kárát, nyáron pedig beengedi a hőséget a szobákba.

 Az első lépés tehát, hogy megtervezd, hogy számodra mi lenne a legmegfelelőbb megoldás, így például ha lecserélnéd ablakaidat, érdemes kitalálnod, milyen típusú műanyag ablak lenne a legoptimálisabb. Fontos, hogy először célszerű a funkcionális dolgokkal kezdeni és utána jöhet a dizájn része is.

2. Műanyag ablak Budapesten? Így modernizáld!

A műanyag ablak Budapest belvárosában egyre népszerűbb az építkezések és felújítások során. Nem véletlenül, hiszen rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Egy műanyag ablak optimális, hiszen ár-érték arányban verhetetlen a piacon. Nem kell karbantartani, így ezen az állandó költségen is spórolhatunk. 

Napjainkban véleményünk szerint a Veka ablak az egyik legjobb minőségű műanyag ablak a piacon, így ezzel a választással nem nyúlhatsz mellé! A gyártók termékpalettájukat folyamatosan fejlesztik, hogy minden létező igényt kielégíthessenek, ha minőségi nyílászáró cseréről van szó. A cég legfőbb erőssége az energiatakarékosság. Ezt az is mutatja, hogy speciális profilrendszerét kifejezetten passzív házakhoz fejlesztette. 

3. Dizájn

Természetesen a felújítás látványosabb és kellemesebb része a belső terek dekorálása. Kezdetnek mindig érdemes legalább egy egészségügyi festést beiktatnunk a folyamatba. A falak festésével már alapvetően sokat változtathatunk a tereken, vidámabbnak, világosabbnak, vagy ha szükséges, tágasabbnak mutathatja a szobát. 

Ráadásul manapság már rengeteg féle festék létezik, ami rendkívül praktikus megoldás lehet. Ilyen például a mosható falfesték, ami konyhákba kiváló választás. Ezen túlmenően padló újracsiszolásával és lakkozásával is nagy változásokat tudunk elérni, hiszen a falak új stílusához tudjuk igazítani.

Ha elhatároztad, hogy belevágsz a felújításba, nem kell aggódnod, hiszen egy alapos tervezés után, sokkal könnyebb végigvinni a folyamatot. Érdemes minőségi alapanyagokat választani, így például ablakcserénél véleményünk szerint a Veka ablak remek választás, hiszen ez a műanyag ablak budapesti ingatlanunk részét képezheti több évtizeden keresztül is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást