3 ok, amiért az orális szex jót tesz a kapcsolatotoknak

3 ok, amiért az orális szex jót tesz a kapcsolatotoknak

Címlap / Szerelem / Szex / 3 ok, amiért az orális szex jót tesz a kapcsolatotoknak / 2. oldal

… arról szól, hogy adj a partnerednek

Az orális szex, mikor csakis önmagában létezik, tehát nem a tényleges együttlét része, akkor önzetlen törődést jelent. Azért csinálod, hogy a másiknak örömet szerezz, és nem vársz érte cserébe semmit. Persze, tudjuk mindannyian, hogy egy felnőtt kapcsolatban ritkán tud mindkét fél megálljt parancsolni a vágyainak, de néha érdemes.

Mégpedig azért, mert ilyen jellegű törődést senki mástól nem kaphat a partnered, csak tőled, és megmutathatod általa, hogy milyen fontos számodra a szerelmed öröme. Ugyan ez csupán testiség, de távolról sem csak a testére hat egy ilyen jellegű „meglepetés”. Természetesen arról sincs szó, hogy az lenne a törődésed mércéje, hányszor részesíted orális szexben a társadat, de számos embernek már maga a hajlandóság, az alkalmi orális szex is olyasvalami, ami a törődés egyértelmű és megmásíthatatlan jele. 

… elősegíti az intimitás kialakulását

Amikor orgazmust élünk át, a testünk oxitocint termel. A szeretet hormonja nagyban felelős azért, hogy kialakuljon kettőtök között a kötődés. Ráadásul a nők szervezetében több is termelődik belőle, mint a férfiak esetében – na, nem mintha az ő értékeik elhanyagolhatóak lennének. Tény, hogy az együttlétek nem csak orgazmusokból állnak, de azért nem árt, ha vannak: szükségesek a kölcsönös szexuális elégedettséghez. 

A szex minden fajtája fontos az egészséges párkapcsolatokban. Ha ismered a partnered testét, és időt szánsz arra, hogy örömet okozz neki, akkor azzal alapjaiban erősíted meg a kapcsolatotokat. Hogy ezt „hagyományos” együttléttel, vagy orális szexszel éritek el, az csak rajtatok múlik!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást