3 gondolat, amire mindenki gondol, míg hidegben kisgyereket öltöztet

3 gondolat, amire mindenki gondol, míg hidegben kisgyereket öltöztet

Címlap / Életmód / Család / 3 gondolat, amire mindenki gondol, míg hidegben kisgyereket öltöztet

A pokolban külön bugyor van annak, aki az 5 ujjas kesztyűt kitalálta

Nem tudom, kitől kaptuk. Igazából azon sem lennék meglepve, ha egyszer csak itt termett volna a lakásban, mert a halandzsázó gyerek véletlenül elmondott egy szanszkrit átkot, ami megidézte a földi pokol helytartóit, amelyek a téli cuccokat rejtő fiókban macimintás öt ujjas kesztyű formájában manifesztálódtak. Mindenesetre most már itt van, és ha nem vagyok elég ügyes az elrejtésükben, azokat akarja felvenni.

Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki, hogy ekkora méretben ilyen kesztyűt gyártson. Az az egy gondolat vigasztal, hogy a pokol kénköves bugyraiban sínylődik most. Ha van igazság, az a büntetése, hogy folyamatosan matató, mindig a rossz irányba álló, madárkacsontozatú kis ujjacskákat kell a megfelelő kesztyűujjakba bujtatnia, és mindezt időre, különben szirénaszerűen hangzik fel a bömbölés: melegem van!

Könyörgöm, ne most kezdj szobatisztulni

Egy anya már csak olyan, hogy a gyermek minden fejlődési állomásának örül.

Én legalábbis odáig voltam a gyönyörűségtől, mikor először kezdett maga kanalazni, amikor megtanult pohárból inni, vagy csak elkezdett együttműködést tanúsítani úgy általában bármiben. De ha öltöztetés közben eszembe jut, hogy hosszú még a tél, és az is megtörténhet, hogy a gyerek most kezd el szobatisztulni, megfagy az ereimben a vér.

Mert hát egy ilyen érzékeny időszakban, ha elhangzik a mondat: pisilnem kell!, akkor nincs mese, menni kell pisilni, mégpedig azon nyomban. Lerángatva a kabátot, hogy ki tudjam gombolni a kantáros nadrágot, kigombolni a body-t, legyűrve a harisnyát a csizma tetejére, felhúzni a sálat, hogy ne lógjon a vécébe. Mindeközben még valahogy fel kell varázsolni a szűkítőt a deszkára. Aztán, mire sikerül a szemem fényét visszaöltöztetni az összes rétegbe, jó eséllyel elölről kell kezdeni az egészet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást