Stílus / Divat

A 2020-as ősz legnagyobb divat trendjei – Egyszerűek és kifinomultak

Minden, ami nude

Az idei szezonban különösen meghatározó szerep jutott a barnáknak, azoknak az árnyalatoknak, amikre a legtöbben a nude szó hallatán asszociálnak. Meg kell viszont jegyezni, hogy a teljesen natúr színekhez nem csak a világosbarna és a bézs tartozik, hanem gyakorlatilag bármi, ami szép pasztelles és letisztult. Bármelyik árnyalatot részesíted is előnyben, érdemes feltankolnod a nude ruhákból és kiegészítőkből, mert ezek azok a darabok, amik garantáltan jól passzolnak a már meglévő készletedhez. A friss, és a trendi megoldások közé tartozik, hogy ezeket a darabokat más, élénkebb színű, vagy különlegesebb ruhákkal, kiegészítőkkel párosítjuk.

1. Bonprix, 2. AboutYou, 3. Gomez, 4. FashionDays (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Puffok és masnik

A nőies irányvonalat sem veszítették szem elől a tervezők, így az idei szezonban minden hódít, ami rakott, puffos, vagy éppen masnis. A bő hatású, puffos ujjú ruhák, blúzok, pulóverek, vagy éppen kabátok egyértelműen divatosnak számítanak, ráadásul kifejezetten előnyösen formálják az alakot. Remekül ellensúlyozzák ugyanis a teltebb csípőt, vagy éppen a vastagabb combokat azzal, hogy szélesebbnek mutatják a felsőtestet, miközben a derekat vékonyabbnak láttatják. A masnik ugyancsak a nőies trendeket jelölik, már régóta nem csak a kislányos kiegészítőkön találkozhatunk velük. Sorra felbukkannak majd a ruhákon díszek formájában, de a felnőtteknek szánt csatokon, bizsukon is megjelennek. Ha érzel magadban kellő kreativitást, készíthetsz masnit a sáladból, kendődből, de akár a hajadból is. 

1. AboutYou, 2. Bonprix, 3. Orsay, 4. FashionDays (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Kockák és patchwork

A kockás minta olyasvalami, ami igazán sosem megy ki a divatból, de időről időre háttérbe szorul, hogy aztán újult erővel robbanjon a köztudatba. Nos, az idei év pontosan ilyen, ugyanis nem csak a kockák, hanem a különböző patchwork minták is hozzájárulnak ahhoz, hogy a feltűnő motívumok népszerűek legyenek. A jó hír az, hogy egyáltalán nincs megkötés a színeket és a minták nagyságát tekintve, így egész biztosan találsz olyan kockás, vagy patchworkkel készített ruhát, ami passzol az elképzeléseidhez és az alkatodhoz. Azt jó tudnod, hogy ezek az élénk minták nagyon feltűnőek, ezért csak akkor tankolj fel belőlük, ha nem okoz problémát, hogy mindenki téged néz majd – különösen, ha nagyobb felületen viseled őket. 

1. AboutYou, 2. Bonprix, 3. AboutYou, 4. FashionDays (háttér: Kollsd/pixabay.com)

A cikk folytatódik még több izgalmas trenddel. Kattints ide a lapozáshoz >>

Vagány szettek

A fiatalos, vagány stílust az idei szezonban számos formában magadra öltheted. Kezdhetjük a sort a rojtos ruhákkal, kiegészítőkkel, amik a mostani trendekben továbbra is feltűnnek, kihangsúlyozva ezzel elsősorban a nyolcvanas évek népszerű irányzatait. Jól passzol ehhez a trendhez a sok-sok bőrhatású ruha, ugyanis idén minden trendi, ami a bőrre emlékeztet – és nem csak kis felületen. Míg néhány éve kifejezetten ciki volt a bőrszoknya, vagy éppen a nadrág, addig idén ezek a darabok egyenesen kihagyhatatlannak tűnnek. Sokak számára kevésbé meredek, de egyértelműen a fiatalosabb irányzatokhoz tartozik a metálos ragyogás, amit persze könnyű testre szabni és stílushoz igazítani. A fémes csillogás nagyon kifinomult is lehet, ha pl. sejtelmesebb anyagokkal társítod, míg pillanatok alatt szexivé válhat, köszönhetően pl. egy rövidebb szabásvonalnak. 

1. Orsay, 2. AboutYou, 3. H&M, 4. H&M (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Maszkulin hatás

Minden egyes említett őszi trend tálcán kínálja a lehetőségét annak, hogy a maszkulin hatást erősítsd a megjelenésedben, és ezt segítenek kihangsúlyozni a széles vállú, merevebb anyagú kabátok és blézerek is. Ezek gyakran nem csak anyaguknál és szabásuknál fogva erősítik ezt a hatást, hanem sok esetben válltömést is kaptak – ezzel egyúttal felidézik a kihagyhatatlan és hihetetlenül népszerű retró trendeket is. Akár nude barnákat választasz, akár bőrhatású, vagy éppen kockás ruhákkal párosítod, a maszkulin hatás garantáltan népszerű irányzatnak bizonyul az idei őszi-téli szezonban. Ha túlságosan is férfiasnak ítéled meg ezeket a darabokat, akkor viszont ott a lehetőség, hogy a puffos ujjakkal, a masnikkal, vagy éppen nőies pasztellekkel ellensúlyozd a hatást.

1. Bonprix, 2. FashionDays, 3. Answear, 4. Gomez (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást