2011-es tavaszi divat

2011-es tavaszi divat

Címlap / Stílus / Divat / 2011-es tavaszi divat

A tavaszi divat hamarosan beköltözik gardróbunkba, megújult trend elemek fognak felvidítani a hideg hónapok szürkesége után.

A 2011-es tavasz divatot a fények és fantáziák fogják jellemezni, a 70-es évek ihlette ruhadarabok, elegáns maxiszoknyák, minimál szabások és élénk színek mind a meleg évszak trendjei lesznek.

Donna Karan 2011-es tavaszi kollekció

Az általa használt lágy szatén és krepp anyagok olyan módon lettek redőzve és fodrozva, hogy egy kifinomult rendetlen hatást eredményeztek. A szelíd, organikus stílus egy természetes, világos színpalettából táplálkozott. A kollekció címe „A románc vonala”, ez valóban ráillett a légies, romantikus ruhadarabokra. A durva fodrokat és rozettákat a könnyed anyagválasztás ellensúlyozta. A hosszú, sziluettet követő szaténruhák szinte szobrászati műalkotások. Az elefántcsont, gyöngy és egyéb világos természetes színek jellemezték a kollekció darabjait.


Diane von Furstenberg 2011-es tavaszi kollekció

Intenzív színek, arcátlan minták, laza sziluettek jellemzik Furstenberg 2011-es tavaszi kollekcióját. A könnyed sportruházatok fantasztikus kiegészítőkkel vannak társítva, amelyek drágává és luxussá teszik az egész öltözéket. A színpaletta leginkább dohánybarnából, zöldből, sárgából és kékből táplálkozott. Korábban Diane a Gucci tervezője volt, ezért érthető, hogy fő inspirációja saját maga, és a szenzációs márka, amelyet sikerült világhírűvé építenie. Tavaszi kollekciója hercegnői – merész, színes és elragadó.


Marc Jacobs 2011-es tavaszi kollekció

A 70-es évek mámoros csillogását jelenítette meg tavaszi kollekciójában. Határozottan túlmutat ez az új stílus a szeleburdi, hedonista korszakon. A fényes 70-es évek bizonyult aranybányának Marc Jacobs számára az elmúlt évek során. Bár idei ruhái nem voltak olyan provokatívak, mint előző években, vidám jóleső érzést keltenek bennünk a rózsás szatén nadrágkosztümök, élénk kalapok, széles nadrágok, lenge ujjú cigány-blúzok vagy a vidám geometriai minták. A kollekciót a mámoros, ünnepi recessziós hangulat járja át. Marc Jacobs finom színkombinációkat használt, mint a lila, terakotta, hibiszkusz rózsaszín, mandarin és mályva.

Christian Dior 2011-es tavaszi kollekció

Redőzött szoknyák, matróz-ruhák, szélkabátok, könyökfoltok, makramés fodros szoknyák, papagályszínű magassarkú szalagos cipők jellemzik a Dior tavaszi/nyári kollekcióját. A vidám kollekció darabjait Bora-Bora szigeti virágfűzérek, vagy tollas nyakdíszek élénkítik.

Ralph Laurent 2011-es tavaszi kollekció

Míg más divattervezők szívesen merítettek a 70-es évek divatvilágából, Ralph Laurent megmaradt saját elképzelései mellett. A kollekciót az amerikai „cowgirl” stílus jellemzi. Rojtos bőrzakók, nadrágok és bőrkiegészítők színes palettája jelenítődik meg: csontszínben, vörösesbarnában, elefántcsont-színben. Ehhez párosul a nőies finomság, amelyet az csipkés viktoriánus blúzok, vászonszoknyák és nadrágok adnak. A vadnyugati-témát tovább fokozzák a övcsatok, kockás ingek, finom puffasztott-vászon zakók.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!