2010-es tavaszi trendek

2010-es tavaszi trendek

Címlap / Stílus / Divat / 2010-es tavaszi trendek

Hamarosan itt a tavasz, virágba borul minden. Légy te is hasonlóan üde és vidám, az új trendek ebben segítségedre lesznek!

A hajpánt

A 60-as évekre emlékeztető széles hajpántok hóditottak a tavaszi divatbemutatókon. Lásd a Lacoste, Charlotte Ronson vagy Hermès tavaszi kollekciókat.
Különösen a kicsit sportos széles fehér, vagy világos színű hajpánt lesz divat.
A hozzávaló frizura pedig hullámos, fényes és laza.

A korall-színek

A sminkben is újítást jelent az idei tavasz. Diane von Fürstenberg, 3.1 Phillip Lim és a DKNY divatbemutatókon a modellek korallzátonyok színeit felidéző tavaszi sminkben tündököltek.
Ebben a szezonban a szemhéjfesték-árnyalatok túllépnek a megszokott rózsaszínen, tengerzöld és azúrkék színek mosódnak össze. A rúzsok természetes meleg színűek, az arc üde és nyílt.

A fonott konty

Egy bohém frizura, amelyet kortól függetlenül bátran bevállalhatunk. Még a vörös szőnyegen is hódított a fonott konty. Az Alexander Wang divatbemutató hajfodrásza, Guido Palau elárulta, hogyan alkotta a tündéri kontyokat:
„A fonott haj túl gyerekes is lehet, ezért felcsavartam a coffokat és felfrissítettem a megjelenést. Minél több helyen csavartam, annál jobb lett a frizura.”

Pink ajkak

A világos rózsaszirmoktól a jeges rozettákig minden rózsaszínű rúzsárnyalatot megtalálunk a tavaszi divatbemutatók kifutóin. Mivel a merész színek egyaránt divatosak, ezért a rózsaszín idén egy bátor fukszia is lehet, e mellett az arc pedig világos, tiszta, pirosító nélküli.

Laza kontyok

Bár minden divatház valamilyen konttyal rukkolt elő, a legsikeresebbek mégis a Chanel természet-inspirálta kontyok, illetve a Dolce & Gabbana rokokó stílusú kontyai voltak. A frizurákra gyöngyök kerültek, amelyek illeszkedtek a haj színéhez: ezüst vagy arany szőke, fekete vagy bronz barnák.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!